Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
blog wellness stage gloria palace san agustin

blog wellness stage gloria palace san agustin

Nives kiel op 13/07/2023

Hallo, ik ben Nives kiel en ik ben alleen op stage gegaan naar Gran Canaria in het hotel Gloria Palace San Austin. Ik ben hier gebleven van 29 april tot 5 juli. In deze blog ga ik wat meer vertellen over mijn stageperiode hier.

Vertrek en aankomst

Op 29 april ben ik afgezet op het vliegveld van Düsseldorf. Ik kwam aan in Gran Canaria rond 12.00 in de middag aan en moest even wachten tot iemand van de receptie kwam om mij naar mijn kamer te brengen. Dit was een tijdelijke kamer, dus ik kon mijn spullen nog niet uitpakken. Omdat het erg druk was bij de receptie heb ik later een rondleiding van een Nederlander die bij de receptie stageloopt. Zo kreeg ik te zien waar ik mocht zitten bij het zwembad en waar ik kon eten, kleren kon halen en waar ik de schone handdoeken en lakens kon halen.

Het verblijf

De volgende dag ben ik van kamer verhuist en ben ik samen met een ander meisje op de kamer geplaatst die ook bij de thalasso werkt. De kamers zijn erg ruim sommige kamers hebben een balkon helaas had ik deze niet. Wel had ik een mooie kamer met een grote tv en goede bedden, Ook had de kamer airco.

Op 1 mei zou mijn eerste stage dag zijn. Ik kwam aan en werd warm ontvangen door iedereen. Na een rondleiding op het werk ben ik naar mijn kamer gestuurd, omdat ze niet wisten dat ik zou komen en ze geen mensen hadden om mij in te werken. Dus ik ben op 3 mei begonnen met werken. Ik werd door Rosie ingewerkt. Zij is een hele aardige, zorgzame vrouw met veel werkervaring. Zij heeft mij gemasseerd en daarna heb ik haar en een paar collega’s gemasseerd. Zij hebben mij tips gegeven. En de volgende dag ben ik meteen aan het werk gegaan op de klanten. Ik had ook vaak duo massages. Dan masseer je samen met iemand in een ruimte hier leerde ik veel van en kon ik veel nieuwe grepen leren. Ook heb ik fango, algenpakking en schubben geleerd. Dit werd alleen niet heel vaak geboekt. Ik stond in de planning veel op, dus ik kwam zeker geen werk te kort. Als je even geen massage had kon ik in de personeel ruimte zitten. Hier mocht je gewoon op je telefoon of op je computer om aan opdrachten te werken.

De thalasso van Gloria Palace San Agustín is groot. We hebben 19 behandelkamers, ook hebben we een harmony waar een sauna en verschillende douches en bubbelbaden in zitten. Los daarvan hebben we nog een thalasso met verschillende zoutwaterbaden die verschillen van tempratuur en stroming.

Mijn ervaring

Mijn ervaringen van de stage zijn heel goed. Ik heb heel veel nieuwe mensen leren kennen en veel werkervaring opgedaan. We zijn veel avonden samen gaan uiteten en uitgegaan. Er zitten hier veel Nederlanders in het hotel, omdat ik alleen op stage ben gegaan was dit heel prettig iedereen word heel goed opgevangen. Er zaten ook veel veel Fransen in het hotel. Je spreekt daarom ook veel Engels met elkaar. Dit helpt om je Engels te verbeteren.

De cultuur

De Spaanse mensen die bij de thallasso werken zijn aardig, maar ze kunnen zich ook ergeren. Als je niet je best doet of alleen maar zit als je eens geen massages hebt zit je hier bij het verkeerde adres. Ze willen mensen die zelfstandig kunnen werken en je niet te veel hoeven te vragen. En soms als ze je wat vragen zelf nadenken, want de communicatie is soms beperkt, omdat niet iedereen even goed Engels spreekt.

5 minuten te laat is hier nog ruim op tijd. En als het vandaag niet komt, komt het morgen allemaal wel. Zo gaat het hier. Op het begin soms even wennen, omdat het hier toch soms anders is.

Terug naar Nederland

Helaas is er een einde gekomen aan mijn stageperiode. Na 9 weken werken en ongelofelijk veel leuke dingen meegemaakt te hebben is er een einde gekomen aan deze mooie leerzame tijd. Waarin ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt om in het buitenland stage te lopen. Ik ga naar huis met een dubbel gevoel, omdat ik het zo erg naar mijn zin heb gehad en ik hier nog wel een paar maanden zou kunnen zitten, maar toch is het ook weer fijn om naar Nederland te gaan en je vrienden en familie weer te kunnen zien.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken