Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Blog Valencia

Blog Valencia

Daan Bosten op 30/06/2023

Blog buitenlandse stage Valencia 2023

Inleiding:

Mijn naam is Daan Bosten, voor mijn afrondende stage van mijn opleiding middenkader functionaris bouw niveau 4 heb ik in de periode van 28 maart t/m 20 juni stagegelopen bij het Spaanse bedrijf Westshore/Bluehaus. Dit zijn 2 architectenbureaus maar ze hebben 1 vestiging. Gedurende mijn stageperiode heb ik alleen maar voor Westshore gewerkt.

Vertrek en aankomst

Op 28 maart heel vroeg in de ochtend was het eindelijk zo ver, ik en mijn medestudent (ook een goede vriend) vertrokken richting het vliegveld van Eindhoven. De vlucht was vlekkeloos verlopen maar wij hadden beide al ervaring met reizen met het vliegtuig, dus was het niet heel spannend voor ons. De aankomst in Valencia verliep ook helemaal top, wij moesten eerst 1 nachtje in een tijdelijk appartement slapen omdat het andere appartement nog niet vrij was. De dag erna konden we dan ons appartement in waar wij gingen wonen voor de komende 3 maanden.

Kennismaking met het stage bedrijf

Donderdag 30 maart hadden wij onze eerste dag stage. Deze dag zelf stond vooral in het belang van een duidelijk introductie en kennismaking met het bedrijf. Wij hebben kennis gemaakt met de verschillende werkzaamheden en we kregen de taakverdeling tussen mij en mijn medestudent te horen, en wat ons doel zou zijn in het bedrijf. In het begin van de stage was het allenmaal even wenen en moesten we een beetje in de werkprocessen komen. Maar al snel kregen wij beide de manieren van tekenen onder de knie en verliep alles goed.

Werkzaamheden

Tijdens mijn stage ben ik vooral bezig geweest met het programma Autcad, dit programma heb ik ook gedurende mijn opleiding aangeleerd gekregen. Het bedrijf westshore maakt vooral tekeningen voor Engeland (UK), maar werkt vanuit Valencia. Het gene wat ik het meeste gedaan heb zijn Building Regulations, dit is een tekening waar in te zien is waar de waterafvoeren lopen en waar bijvoorbeeld alle brandalarmen komen. Dit was dus mijn taak om alles intekenen in verloop van mijn stage.

Verblijf

Het appartement was gelegen in Russafa. De eerste maand hoefde ik het alleen de delen met een medestudent en er was plek voor 5 man dus hadden wij genoeg ruimte. Rond 23 april kwam dan nog 2 medestudenten maar dat maakte het voor ons alleen maar leuker. Ook was de ligging van het appartement er goed voor verschillend voorzieningen en activiteiten.

De cultuur

Een van de redenen waarom ik de keuze heb gemaakt om naar Valencia is de cultuur. Zelf ben ik vaker in Spanje geweest en had ik het erg naar mijn zin. Het eten, de activiteiten, tradities ect. De culturen van Spanje trekken mij ook een stuk meer dan die van Nederland.

Mijn ervaring

Dit is mijn eerste keer studeren in het buitenland maar ik heb er echt van genoten en extreem veel geleerd. Niet alleen van mijn stage bedrijf heb ik zoveel geleerd maar ook het leven hier en het op mezelf wonen. Want thuis in Nederland woon ik bij mijn ouders dus hier kon ik ook goed leren hoe het is om op mij zelf te wonen.

Terug naar Nederland

Op 20 juni vliegen ik en mijn medestudenten terug naar Nederland. Ik ga het hier natuurlijk wel heel erg missen en vindt het jammer om Valencia achter mij te laten. Ook heb ik zin om al mijn vrienden weer te zien.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken