Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Blog stage Valencia

Blog stage Valencia

Jules Maessen op 22/06/2023

Mijn Naam is Jules Maessen, ik zit momenteel in mijn examenjaar van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw niveau 4. Dit jaar kreeg ik de mogelijkheid om 3 maanden in het buitenland stage te gaan lopen. Dit gingen we doen in de stad Valencia, Spanje. In deze blog zal ik in het klein vertellen hoe mijn ervaring hier was.

Aankomst

Op 29 Maart vetrokken we vroeg in de ochtend naar Eindhoven airport. Eenmaal aangekomen op het airport kregen we te horen dat onze vlucht wat vertraging had. Echter kon dit de pret niet bederven, we hadden enorm veel zin om dit avontuur te beginnen!

Eenmaal aangekomen in Valencia verbleven we de eerste nacht in een appartement. Dit omdat het appartement waar we de rest van de drie maanden zouden verblijven pas de dag erna klaar was. Ik deelde dit het appartement met 3 vrienden in de wijk Ruzafa. Dit is een hippe wijk in Valencia en het zit er vol met leuke restaurants en barretjes. Alle voorzieningen die we nodig hadden zoals de supermarkt lagen om de hoek.

Stage-ervaring

Na 3 dagen in Valencia te hebben gezeten, was ik klaar voor mijn eerste dag stage. ik ging stage lopen bij het bedrijf ‘’Westshore engineering’’. Een bedrijf dat vanuit Spanje vooral aanbouwen ontwerpt voor huizen in Engeland. Het bedrijf bestaat uit werknemers die van verschillende landen afkomstig zijn. Omdat het moederbedrijf gevestigd lag in Londen en alle werknemers geregeld Engels moesten spreken om met klanten te bellen, konden we goed met ze communiceren.

mijn werkzaamheden deze stage waren heel gevarieerd. Ik moest vooral bouwtechnische tekeningen maken. Denk hierbij aan tekeningen van rioleringen. Ook moest ik op de plattegronden aangeven hoe de balken liepen als klanten een aanbouw wilden.

Vertrek

20 juni was het dan toch tijd om de prachtige stad Valencia weer te verlaten en terug te vliegen naar Nederland met weer een hoop mooie herinneringen.

Ik heb in Valencia een hele leuke tijd gehad. Het is dan ook een stad waar ik nog vaker terug zal keren. Ik zou een buitenlandse stage in Valencia dan ook aan iedereen aanraden!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken