Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Blog Denemarken - Luc Nijsten

Blog Denemarken - Luc Nijsten

Jana Janssen op 09/12/2022


3.10.2022-14.10.2022

Luc Nijsten

3.10

Vandaag zijn we voor het eerst naar de horeca school gegaan, deze ligt op zo’n 10 minuten lopen van het campus af. Hier hebben we eerst kennis gemaakt met de Deense studenten. Hierna hebben we poffertjes gebakken.

Nadat de keuken opgeruimd was, zijn we met de bus naar het strand gegaan.

4.10

Vandaag zijn we naar 2 hotels gegaan, 1 hotel legde vooral de focus op de grote van het terrein, terwijl het andere hotel juist ging voor het uitzicht.

Verder zijn beide hotels ingericht om grote partijen te voorzien en werken ze samen als de partij te groot is voor 1 hotel.

5.10

We zijn in de ochtend naar een bedrijvencomplex gegaan, hier zijn zo’n 80 bedrijven bezig met het verbeteren van de voedsel productie en voedsel verspilling. We hebben ook gezien hoe de catering in het gebouw te werk gaat.

In de middag zijn we naar De universiteit gegaan die tegenover het bedrijvencomplex ligt. Hier doen studenten onderzoek naar alles dat met voedsel te maken heeft, dit gaat van het kiezen van de juiste zaadje tot het proeven van alternatief voedsel aan toe.

6.10

We zijn weer vroeg opgestaan om een typisch Deens kerstdiner te koken. Dit hebben we gedaan door iedereen te verdelen en samen met minimaal 1 Deense student per groepje het diner te maken. Het diner bestond uit 7 kleine onderdelen die samen het diner vormen.

Nadat het diner beoordeeld was door de chef, hebben we ervan gegeten en hebben we de keuken opgeruimd.

7.10

We zijn naar een appelplantage gegaan, van die appels wordt een cider gemaakt.

De appels moesten we op een aparte manier verkrijgen. Je moest eerst een stuk lopen om tot aan de bomen te komen, daarna het gras maaien met een zeis, vervolgens leg je een zeil neer onder de boom om de appels op te vangen. Als laatste klim je de boom in om met de takken te schudden, zodat de appels omlaag vallen.

De appels worden daarna in een kist gedaan en naar de pers gebracht om er cider van te kunnen maken.

Weekend

10.10

We zijn naar een school gegaan die gespecialiseerd is in agricultuur. We zijn samen met een van de docenten door het bos gelopen en hebben hier diverse dingen geplukt en geraapt. Nadat we door het bos zijn gelopen, zijn we naar het strand gegaan. Hier hebben we nog wat zeewier geplukt.

Nadat we alles hadden geplukt, zijn we naar een kasteel iets verderop gegaan om naar het uitzicht te kijken.


11.10

We zijn vandaag aan de slag gegaan met 2 dingen; de groep werd in tweeën gedeeld, 1 groep ging roggebrood maken dat we op een latere dag nodig zullen hebben en de andere ging koken met ingrediënten die we in het bos hadden geplukt. Ik zat in het groepje dat beide heeft gedaan, we zijn eerst aan de slag gegaan met het roggebrood en hebben daarna snel een dessert gemaakt.

12.10

We zijn vandaag naar 3 horeca bedrijven gegaan. Het eerste restaurant dat we bezochten, ligt aan het strand en was van 2 jonge ondernemers die veel zelf hebben gemaakt dat in het restaurant staat (zoals tafels en bar). Heet tweede bedrijf was een catering die zich bezig houdt met verschillende bedrijfscomplexen voorzien van divers en gezond eten.

Als laatste zijn we naar een Michelin restaurant gegaan. Hier ging het vooral om de persoonlijke boodschap, je kan hier tot 15 gangen dineren.

13.10

Vandaag hebben we het roggebrood dat we eerder hadden gemaakt gebruikt om een onderlinge competitie te houden. Het brood moest op 4 verschillende manieren worden gepresenteerd, er waren dus ook 4 verschillende versies: aardappels, vis, bief en varken. Nadat het allemaal bereid was, werd er gekeken wie het brood met aardappel het mooist op had gemaakt.

14.10

De laatste dag hebben we Limburgse gerechten gemaakt onder het genot van Limburgse muziek.

We hebben appeltaart, zuurvlees, friet, appelmoes en koudeschotel gemaakt. De Deense studenten hebben niet gekookt, maar zijn later aangesloten om mee te eten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken