Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
blog Brussel 2022

blog Brussel 2022

maartje beyleveld op 16/01/2023

Erasmus Blog

Maartje Beyleveld

1 juni

Erasmus blog

Mijn stage in brussel - 2022

Welkom bij mijn blog over mijn stage bij het Ambuce rescue team in Brussel. Het is een bedrijf wat de assistentie regelt op de luchthaven van Zaventem-Brussel . Iedereen kan assistentie aanvragen en we mogen het niet weigeren . De stage bevalt me heel erg goed tot nu toe :) hierbij mijn blog!

15 april 2022- De eerste keer dat ik naar Brussel ga, ik en mijn ouders gaan kijken naar het appartement in Brussel en een beetje de buurt verkennen. We zijn al gauw tot de conclusie gekomen dat we heel erg goed terecht zijn gekomen . De buurt is heel gezellig , we hebben leuke buren en een heel mooi appartement.

1 mei 2022- vertrokken Janna Anne en ik naar Brussel, we wilden een week van ter voren er al zijn om de stad een beetje te ontdekken en ons appartement eigen te maken. In de eerste week zijn we heel vaak naar het centrum van Brussel gegaan . We zijn veel dingen gaan bezichtigen , lekker gaan eten en uitgegaan.

9/10 mei 2022- Onze eerste stage dag is vandaag, of ja eigenlijk de eerste trainingsdag. We hebben kennisgemaakt met onze begeleidster Iris en een team leader Danny. We hebben 9 mei vooral theorie gekregen , het was erg veel maar oprecht interessant. De tweede dag hebben we wat meer praktijk gedaan bijvoorbeeld met wat voor een type passagiers we te maken gingen krijgen en we zijn naar de dispatchers gegaan.

Op de tweede dag hebben we al best wel wat gezien van het vliegveld.

Kortom het waren twee lange dagen maar wel interessant.

11 mei 2022- De eerste meeloopdag , ik werd gekoppeld aan een vaste werknemer die mij het werk ging laten zien . De eerste dag had ik een hele fijne begeleidster ze heeft me veel geleerd en veel laten zien van het vliegveld. Ik moest zelf echt wennen aan het vroege opstaan en het actieve werk want je bent continue bezig . Maar ik had het echt heel erg naar mijn zin.

12/13 mei 2022- Deze dagen liep ik ook met een vaste werknemer mee. Op deze dagen ging ik zelf ook meer doen. Dus bellen voor een opdracht en de PDA (de telefoon waar we alle opdrachten naartoe krijgen gestuurd) mocht ik hebben voor die dag. Na deze 3 dagen heb ik er veel meer zin in gekregen om zelfstandig te gaan werken en mijn eigen ding te kunnen doen.

16 mei 2022- Dit is mijn eerste zelfstandige dag, ik ben super zenuwachtig maar ik had er tegelijkertijd ook echt zin in. Ik begon met een super leuke Belgische passagier die ik moest helpen naar de exit. Hierbij hebben we het onder andere gehad over het cultuur verschil over Nederland en België . We waren tot de conclusie gekomen dat Nederlanders veel opener zijn en zoals mijn passagier zegt “gezelliger” . Ik heb toen ook mijn eerste fooi ontvangen , waar ik heel blij mee was.

De dagen gingen snel voorbij, iedere dag de zelfde tijd en dag. Ik heb het erg naar mijn zin op stage, de passagiers en collega’s zijn echt heel erg leuk.

Janna en ik zijn ook meer de stad gaan ontdekken. We hebben het erg naar ons zin.

In de maand augustus werkte ik 6 dagen in de week en 1 dag vrij, ik vond het erg zwaar maar ik moest wel omdat ik eind augustus 4 dagen vrij heb gevraagd. Op 8 augustus heb ik een zware koffer op mijn voet laten vallen, ik dacht er niks ergs van dus ik heb een week doorgewerkt. 2 weken later ben ik toch maar naar het ziekenhuis gegaan voor foto’s te laten maken. In die ene week wat ik niet werkte ervaarde ik veel stres. Ik moest en zou een doktersbriefje geregeld moeten hebben anders moest ik mijn ziekte dagen dubbel inhalen (en die werden niet bij mijn uren opgeteld)

Achteraf en op dat moment ben ik het er nog steeds niet mee eens.

Even terug naar het moment dat ik foto’s ben gaan maken, mijn voet bleek gebroken te zijn . In totaal heb ik 2 weken gelopen op een gebroken voet + gewerkt. Nu ik erover nadenk had ik in het begin naar de dokter moeten gaan. Helaas zit ik nu nog thuis met mijn voet.

12 september 2022- Vandaag krijg ik de uitslag van mijn voet en morgen mag ik beginnen met administratie werk op mijn stage bedrijf zodat ik wel aan mijn uren kom.

Het laatste deel van mijn stage heb ik weer met normale uren gewerkt, ik heb weer nieuwe mensen ontmoet en het erg naar mijn zin gehad .

Op 30 december heb ik mijn laatste shift gehad, die heb ik goed afgesloten met leuke collega’s .

31 december hebben we de sleutel van ons appartement moeten inleveren , we hebben het appartement opgeruimd en gepoetst ( wat heel veel werk was ;)

Ik zei de hele tijd tegen mijn ouders dat ik hier niks tot vrij weinig van leer, maar in tegendeel. Ik ben zelfstandiger geworden , ik heb alles zelf geregeld in het ziekenhuis in België. Ik kom met initiatieven en ik leer met verschillende culturen om te gaan op het vliegveld. En de sociale factor in dit werk is ook een puntje, je leert zo veel mensen kennen . Ik heb nog steeds contact met sommige mensen van de stage.

Ik zie het als een hele mooie periode in mijn leven waar ik veel bij heb geleerd en een persoonlijke bloei heb gemaakt.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken