Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Belgische Ardennen 2024

Belgische Ardennen 2024

Bo Schoenmakers op 12/10/2024

België 2024

Hallo, mijn naam is Bo Schoenmakers. In deze blog laat ik weten hoe mijn 6 weken stage in de Belgische Ardennen zijn verlopen.

Ik ben op 6 augustus 2024 vertrokken naar mijn stage. Ik ben alleen gereisd met het OV, vanaf Venlo naar Verviers. Tijdens mijn reis had ik veel last van vertragingen en treinuitvallen bij het OV. Eenmaal aangekomen in Verviers, werd ik al gelijk opgehaald door mijn stagebegeleider Wesley die mij naar Survival Life bracht. Eenmaal aangekomen bij Survival Life kreeg ik een rondleiding van Wesley over het survival terrein en de bijbehorende camping, camping Polleur. Ik werd goed ontvangen op de locatie en had gelijk kennis gemaakt met iedereen.

Activiteiten:

De activiteiten die ik draaide waren heel gevarieerd. Dat vond ik heel fijn, zo kan je bij alle activiteiten nieuwe dingen blijven leren. Een aantal activiteiten die ik begeleidde waren:

  • Hoogte klimparcours
  • Laag klimparcours
  • Quadrijden
  • Boog-en Buksschieten
  • Teamchallenge
  • Treehouse
  • Tokkelen
  • Speleologie, Speleologie XL
  • Klimmen & Abseilen
  • Adventure walk

Zo waren er nog een goed aantal activiteiten, maar dit waren die activiteiten die ik eigenlijk het meeste begeleidde. Ook hadden we als opstartpunt voor alle instructeurs de outdoorbase. Vanuit hier werden ook mountainbike en steps verhuurd. Bij de mountainbikes en steps kregen ze ook nog een gps of routekaart mee, en hadden ze bij beide ook nog een optie voor elektrische MTB of Steps.

Verblijf:

Ik sliep boven bij de outdoorbase, daar is een zolder helemaal ingericht met allemaal stapelbedden en daar lig je dan met een aantal op een kamer. We verbleven gewoon op de locatie zelf, wat natuurlijk ideaal was. Daar verbleven in ieder geval alle stagiaires.

Later na aan het eind van het hoofdseizoen, was ik uiteindelijk met nog 2 andere de laatste stagiairs. Waardoor wij de laatste 2 weken nog konden verblijven in een stacaravan, waar we voor ons zelf toch nog iets meer ruimte hadden.

Ervaring bij Survival Life:

Deze stage was een te gekke ervaring om mee te mogen maken. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en zoveel nieuwe mensen leren kennen. Het is eigenlijk een volledige Nederlandse camping. Er waren dus vooral Nederlandse gasten, en heel af en toe kwamen er een paar Franse gasten. Frans is toch wel een pittige taal en heb het niet goed gesproken. Gelukkig spraken de meeste Franse gasten ook Engels, dus daar ben ik ook weer een beetje op vooruit gegaan. Ik vond de gezelligheid met alle andere mensen ook heel fijn, ik had er zo gerust nog wel een paar weken willen blijven.

Cultuur:

De cultuur in Belgie is eigenlijk best wel vergelijkbaar als in Nederland. Je voelt je er heel erg thuis en veilig ook bij alle andere instructeurs. Ook al lig je aan een weg waar je zeker 90 km per uur rijden. Zullen we meeste bestuurders wel opletten. De camping ligt ook wel een beetje afgelegen, om bijvoorbeeld boodschappen te doen, zal je even een mountainbike moeten pakken en binnen 20 minuten fietsen ben je al bij een dorpje verder en kan je goed boodschappen doen. Het is dus een heel Nederlands bedrijf met ook een Nederlandse eigenaar. Onderling met andere instructeurs praat je dan ook alleen maar Nederlands.

Vertrek:

Op 15 september werd ik weer opgehaald door mijn ouders met de auto om weer terug naar huis te gaan. Eerst had ik nog afscheid genomen van de andere instructeurs. Dat was het einde van mijn stageperiode in de Belgische Ardennen. Ik heb het er heel erg naar mijn zin gehad en het was heel erg gezellig met alle andere.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken