Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Barcelona stage 2024

Barcelona stage 2024

Hassan Bairi op 07/06/2024

Aankomst en eerste indrukken:

Na afscheid te hebben genomen was het tijd om naar het vliegveld in Eindhoven te gaan. De vlucht naar Barcelona was gelukkig zonder vertraging en had binnen no-time mijn bagage en zat ik in een taxi richting mijn appartement. Ook al was het februari, merkte ik bij aankomst op het vliegveld van El Prat meteen het temperatuurverschil. Mijn verblijf bevindt zich in het midden van de stad, dichtbij Plaça Catalunya en op slechts tien minuten van het strand. Het appartement waarin ik verblijf is van het bedrijf waar ik stage loop.

Het appartement en de eerste week:

Het appartement was volledig gemeubileerd, met alles wat ik nodig kon hebben voor mijn verblijf. Na een korte rondleiding door het appartement die ik kreeg van een collega, ben ik naar een lokale winkel gegaan om wat basisbenodigdheden te kopen. De eerste dagen in Barcelona waren een mix van het verkennen van de stad en het wennen aan mijn nieuwe omgeving.

De eerste week van mijn stage begon en ik was erg enthousiast. Mijn stagebegeleidster, Gosia Knapczyk, sprak uitstekend Engels en gaf me een uitgebreide rondleiding door het kantoor, inzicht over het bedrijf en hoe we te werk gaan. Het kantoor vanuit waar alles wordt gerund bevindt zich in het gebouw van het hotel dichtbij Palau de la Música Catalana, in een levendige wijk van Barcelona genaamd El Born.

Happy People Barcelona is een vastgoedbedrijf met meedere gebouwen met appartementen voor toeristische accommodatie in Barcelona, een hotel genaamd Amfores Boutique Guesthouse, en meerdere gebouwen met ‘long-term appartementen voor studenten onder de naam Coliving Students. Ik verblijf in een van de studentenappartementen. Ook buiten Barcelona heeft het bedrijf een gebouw met appartementen voor toeristische accommodatie in Pamplona.

Werkzaamheden op stage:

Mijn stage was voornamelijk gericht op het strategisch beheren van digitale communicatie, front & back-office associate en regelmatig contact met partners. Een van mijn belangrijkste projecten/doelstellingen vanuit stage waren het vergroten van onze online zichtbaarheid en het verhogen van onze directe sales via onze eigen website, waardoor we minder afhankelijk zouden zijn van third-party platforms met hoge commissies.

Daarnaast beheerde ik de social media-accounts van het hotel en de toeristische appartementen, werkte ik aan verschillende marketingopdrachten en werkte de examen-opdrachten uit voor het stageverslag. Deze ervaring was zeer leerzaam en gaf me een goed inzicht in de vastgoed/hotelindustrie en de manier waarop gewerkt wordt.

Cultuur en leven in Barcelona:

Het leven in Barcelona is het hele jaar levendig, de lokale mensen zijn erg vriendelijk en er is altijd wel iets te doen. In tegenstelling tot Nederland, leven de mensen hier een stuk later. Avondeten rond 21:00 uur is heel normaal en de straten zijn zelfs laat op de avond nog vol met mensen.

De Spaanse cultuur, met zijn late etensuren en relaxte levensstijl, het temperatuur en het strand bevielen me erg goed. De lokale keuken is fantastisch en ik heb genoten van tapas, paella en andere lokale gerechten. Daarnaast zijn de feesten en festivals in Barcelona elke dag een geweldige manier om de cultuur en de mensen te leren kennen.

De Terugreis en Reflectie:

De laatste dagen van mijn stage zijn een mix van afscheid nemen van collega's en genieten van de stad.

Terugkijkend op mijn tijd in Barcelona, kan ik zeggen dat het een onvergetelijke ervaring was. De stage heeft me niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk doen groeien. Het zelfstandig wonen in een nieuwe land/stad met een andere taal en het volledig voor mezelf zorgen was een waardevolle ervaring.

Als iemand me zou vragen of ik dit nog een keer zou willen doen, zou ik honderd en één procent zeker ja zeggen. Gracias por todo y hasta luego Barcelona!!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken