Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
9 maanden finland

9 maanden finland

Stef Arntz op 13/06/2024

1. Vertrek en Aankomst

Op 21 augustus 2023 vertrok ik met het vliegtuig naar Rovaniemi, Finland, vanaf schiphol om aan mijn 9 maanden durende stage te beginnen. Bij aankomst viel het me op hoe stil het was. De mensen daar waren super vriendelijk, wat een warme eerste indruk gaf. Ik verbleef in een appartement van Redu, dat ik deelde met een andere stagiair.

2. Kennismaking met het Bedrijf

Mijn stage vond plaats bij Seven-1, een klein reclamebureau in Rovaniemi met ongeveer 10 medewerkers. Op mijn eerste dag maakte ik kennis met iedereen en kreeg ik een rondleiding door het kantoor. De sfeer was prettig en gastvrij, iedereen wist al dat we zouden komen en we werden hartelijk ontvangen.

3. De Werkzaamheden

Tijdens mijn stage werkte ik aan Visitlo, een online tour platform, en creƫerde ik verschillende plugins voor WordPress. Omdat het bedrijf veel met kunstmatige intelligentie werkte, maakte ik hier ook veel gebruik van. Ik was voornamelijk actief op de ICT-afdeling en werkte samen met mijn begeleiders, Veeti en Juha.

4. Verblijf

Ik verbleef in de appartementen van Redu, die vrij standaard waren ingericht. De omgeving was prachtig met veel natuur en alle benodigde winkels en mijn stageplek lagen in de buurt. In mijn vrije tijd ging ik vissen, probeerde ik een keer sneeuwscooteren en genoot ik van lekker eten en af en toe een avondje uit.

5. Mijn Ervaringen

Een belangrijk doel voor mij tijdens deze stage was om meer uit mijn comfortzone te komen. Professioneel gezien heb ik veel geleerd over programmeren, waarbij ik nieuwe programmeertalen en frameworks onder de knie kreeg. Het belangrijkste leerpunt was het verbeteren van mijn programmeervaardigheden. Een grote uitdaging die ik tegenkwam, was het omgaan met alleen zijn, wat ik moeilijk vond.

Gedurende mijn stage heb ik onvergetelijke ervaringen opgedaan die mijn tijd in Finland extra bijzonder maakten. Ik heb meerdere keren het prachtige noorderlicht gezien, wat een adembenemende en unieke ervaring was. Ook kwam mijn moeder op bezoek, wat erg gezellig was. We hebben samen de omgeving verkend en genoten van elkaars gezelschap. Daarnaast kwam een docent langs voor een stagebezoek, waarbij we verschillende activiteiten ondernamen om mijn voortgang te bespreken en de cultuur van Finland te ervaren. Een van de hoogtepunten was ook het bezoek van een van mijn beste vrienden.

6. De Cultuur

De bedrijfscultuur bij Seven-1 was netjes en relaxed. Het werk verschilde niet veel van wat ik gewend was in Nederland, maar ik vond het leuk dat we elke vrijdag samen lunchten en dat iedereen iets mee moest nemen. De lokale cultuur beviel me ook goed; ondanks dat de Finnen vrij stil waren, waren ze altijd vriendelijk. Een opvallend verschil was dat Finnen minder direct zijn dan Nederlanders.

7. Terug naar Nederland

Op 5 juni 2024 keerde ik met het vliegtuig terug naar Nederland. we moesten wel eerst 10 uur lang wachten op helsinki voordat we terug naar Dusseldorf konden vliegen maar eenmaal aangekomen was heel blij om weer thuis te zijn.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken