Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
6 maanden stage lopen in Barcelona.

6 maanden stage lopen in Barcelona.

Jessie Bodden op 19/06/2024

Mijn naam is Jessie Bodden, ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding Chemisch-fysisch analist bij het Vista college in Sittard. In mijn 3e leerjaar heb ik 20 weken stagegelopen in het R&D laboratorium van Vibrantz technolegies in Sittard. Toen ik dit afrondde kreeg ik de kans aangeboden om mijn eindstage het volgende jaar in hun laboratorium in Barcelona te doen.

Vertrek en aankomst

Na heel veel regelen met school, Vibrantz en verblijf was alles eindelijk rond en was het in November 2023 tijd voor mij om naar Barcelona te verhuizen. Super spannend natuurlijk! Ik ben een paar dagen voor de start van mijn stage van Düsselfdorf naar Barcelona gevlogen, de eerste paar dagen heb ik me vooral beziggehouden met mij spullen verhuizen, mijn nieuwe huisgenootjes leren kennen, de stad verkennen en natuurlijk voorbereiden op de eerste stage dagen.

Kennismaking met het bedrijf

Maandag 13 november had ik mijn eerste dag bij Vibrantztechnolegies in Barcelona, bij aankomst kreeg ik een welkomstpakket en heb ik even kennisgemaakt met de baas van deze locatie. Vervolgens heb ik een voorstelrondje gehad met al mijn collega’s en heb ik een rondleiding over het laboratorium gekregen waar ik de komende 6 maanden ging werken. Ook heb ik nog twee presentaties gekregen, één over het bedrijf en mijn werkzaamheden en één over alle veiligheidsmaatregelen in het laboratorium.

De werkzaamheden

Vibrantz technolegies is een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van pigmenten, colorants en coatings. Er is veel laboratorium werk nodig voor de ontwikkelingen van dezeproducten. Ik heb tijdens mijn stage veel gewerkt met pigmenten. Ik heb geleerd hoe de pigmenten gemaakt en verbeterd worden, en ik heb veel analysemethodes hiervoor leren gebruiken.

Verblijf

Het zoeken naar een verblijf was lastig voor mij, ik wilde een fijn plekje hebben waar ik me thuis kon voelen, maar het moest wel binnen mij budget vallen. Uiteindelijk heb ik via HousingAnywhere een super fijne kamer gevonden. De kamer lag midden in het centrum in een appartement gedeeld met 4 andere studenten. Ik had een grote kamer met een leuk balkonnetje waar ik me 6 maanden heel fijn heb gevoeld.

Mijn ervaringen

Voor mij is mijn tijd in Barcelona ontzettend leuk geweest. Ik heb super veel geleerd over mezelf, de stad, verschillende culturen en het werk dat ik uitgevoerd heb. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen van over de hele wereld waar ik super dankbaar voor ben!

Ik zou het iedereen aanraden om ooit zoiets te doen als je de kans krijgt.

De cultuur

De cultuur in Spanje is natuurlijk heel anders dan wat ik gewend was van Nederland. Het grootse verschil dat ik merkte was in eetpatroon, in Spanje eten ze (warme)lunch rond 2/3 uur middags en gingen ze pas avondeten om 10 uur s’avonds.

Natuurlijk is Barcelona ook een supermooie stad met ongelooflijke architectuur wat je in Nederland zeker niet snel zult tegenkomen.

Ook merkte ik dat over het algemeen de spaanse (en catalaanse) mensen super vriendelijk waren vergeleken met Nederlanders.

Terug naar Nederland

In begin juni was het voor mij weer tijd om terug naar huis te gaan. Nadat ik een half jaar dingen heb opgebouwd inBarcelona en het super erg naar mijn zin heb gehad was het erg moeilijk voor mij om dit achter me te laten. Na het afscheid nemen van mijn lieve collega’s, vriendinnen en huisgenootjes ben ik teruggevlogen naar Maastricht. Eenmaal thuis merk ik dat het heel erg wennen is, maar wie weet krijg ik ooit nog de kans om terug te keren naar deze mooie stad ;)

Dankuwel voor het lezen van mij blog!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken