Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
4 maanden genoten in Parijs

4 maanden genoten in Parijs

Maud Kreutzer op 22/09/2022

Na maanden aftellen en alles regelen was het in mei dan eindelijk zo ver. Eindelijk onderweg naar Parijs. Ik ben 2 dagen voor start van mijn stage aangekomen bij de stageplek. Deze dagen ben ik rustig begonnen met de stad te verkennen. Toen hebben wij eerst de populairste bezienswaardigheden bezocht, zoals de Eiffeltoren, Sacre Coeure en Arc de Triompf.

Op maandag ochtend ben ik warm welkom geheten door al mijn collega’s en zijn mijn werkzaamheden achter de receptie gestart. Ik voelde me hier meteen op mijn gemak en had een leuke klik met mijn collega’s. Vooral met Noura (ook een Nederlandse stagiaire) die op dit moment al stage liep bij het bedrijf en waarmee ik op een kamer verbleef. Het hostel gaat op een informele manier met de gasten om, hier moest ik dan ook erg aan wennen. Het is wel leuk omdat de meeste bezoekers ongeveer dezelfde leeftijd als mij hebben. Het is een jong en levend bedrijf met veel verschillende type mensen.

De eerste 3 maanden heb ik receptie werkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan in-uitchecken, gasten te woord staan, informatie over de omgeving geven. Boekingen maken, contact leggen met touroperators, telefonisch contact met de gast en per mail. Natuurlijk nog veel andere werkzaamheden. De laatste maand heb ik bij de bar doorgebracht. Hierbij had ik meestal ochtenddienst waar ik bij het ontbijt mocht meewerken. Wel vond ik het heel leuk om speciaal koffie’s en cocktails te maken. Wel merkte ik dat ik me meer op me gemak voelde bij de receptie en dit ook leuker vond dan achter de bar werken.

4 maanden heb ik met andere stagiaires en collega’s een kamer gedeeld. Onze kamers had 10 bedden en het wisselde regelmatig van het aantal mensen dat er in verbleven. Meestal waren onze collega’s dan ook op zoek naar een andere woning en verbleven tijdelijk in de kamer. Voor mij persoonlijk voelde het als kamperen. In een bed met alleen gordijntje slapen en in de ochtend met je toilettas naar het toilet gebouw lopen. 3 maanden heb ik met Noura en Jur in de kamer doorgebracht. Alle 2 ook stagiaires uit Nederland, wij hebben het super leuk gehad op de kamer en veel samen ondernomen.

In mijn stage periode heb ik heel veel geleerd. Zelfs meer dan dat ik verwacht had. Zowel van de gasten als de werkzaamheden in een hostel. Ook heb ik mij verbaasd over was Parijs wel niet te bieden heeft. Eerlijk gezegd denk ik dat zelfs als je in Parijs woont je nog steeds niet alles gezien kunt hebben. Ik heb geprobeerd heel veel te te zien van populaire tot minder populaire bezienswaardigheden, het nachtleven, de Franse picknicks, avonden bij de Eiffeltoren. Ook heb ik in mijn stage heel veel bezoek gehad van Familie en vrienden. Met trots heb ik hun mijn stageplek en Parijs laten zien. Kortom ik heb een super tijd gehad hier.

In zo een grote stad voelde wel net wat anders aan dan het kleine dorp waar ik woon. Zoveel verschillende mensen, te veel lekker eten op loop afstand, niks is ver door de metro. We hebben een feestje gemaakt van de 4 maanden en hebben ook zeker gebruik gemaakt van alles wat de stad te bieden heeft. Ik vond het een geweldige ervaring en als je de kans krijgt dat je deze zeker moet nemen.

In mijn stage periode heb ik wel een beetje Frans geleerd. Zodat ik onze gasten kon begrijpen, inchecken en helpen. Fransen stellen dit namelijk erg op prijs. Zij zijn dan ook erg Chauvinistisch. Natuurlijk ook omdat het bedrijf in een lokale omgeving ligt waar Pierre van om de hoek elke ochtend voor een ‘un café et un verre d'eau’ komt vragen. Natuurlijk zouden wij ook raar opkijken als je in een lokaal restaurant geen Nederlands zou kunnen praten. Fransen zijn ook niet zo direct als Nederlanders. Ze leven heel relaxed en ze willen ook zeker niet meteen een menu kaart onder hun neus geduwd krijgen. Ondanks het snelle stadse leven zijn de Parijzenaren buiten hun rijstijl heel relaxed.

Hier zit ik dan, in de Thalys waar ik 4 maanden geleden onderweg was naar een nieuw avontuur. Gisteren avond zat ik nog met Yulizh bij een ballet show in Palais Garnier en nu ben ik onderweg naar huis. De 4 maanden zijn voorbij gevlogen en ik heb veel nieuwe dingen mogen zien en ervaren. Ook heb ik heel veel nieuwe mensen mogen ontmoeten ontmoet. Wat ben ik blij dat ik me spullen bij elkaar geraapt heb en deze uitdaging ben aangegaan. Het is hard werken maar zeker de moeite waard.

XXX- Emily Maud in Paris

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken