Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Horeca & Toerisme

Opleidingscode
25182
Niveau
Niveau 3

Sinds jaar en dag is er in de hospitality industrie behoefte aan vakbekwame medewerkers in de keuken. Deze behoefte is in het Zuid- Limburgse, alsook in het grensgebied duidelijk aanwezig. Met deze opleiding ben je verzekerd van een job in de prachtige wereld van de hospitality.

Wat leer je?

De zelfstandig werkend kok bereidt gerechten en componenten en is daarbij in staat om rekening te houden met specifieke wensen van gasten, zoals diëten. Als zelfstandig werkend kok voer je een aantal ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het beheren van de keukenvoorraad, meedenken over gerechten op de menukaart en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk. Ook voer je werkzaamheden uit op het gebied van voorraadbeheer en ondersteunende werkzaamheden, zoals het bevorderen van de efficiëntie en kostenbeheersing. De zelfstandig werkend kok maakt zelf een planning voor de uitvoering van zijn werkzaamheden en voert deze zelfstandig uit. Je wordt vaak bijgestaan door collega's en hulpkrachten. Verder kun je als zelfstandig werkend kok kostenbewust handelen en commercieel gedrag vertonen.

Wat kun je na deze opleiding?

Aan het einde van de opleiding beheers je onderstaande zaken. De zelfstandig werkend kok:

  • heeft kennis van voedingswensen en voedingseisen
  • kan afwerktechnieken toepassen
  • kan bereidings- en kooktechnieken toepassen
  • kan keukenapparatuur en –gereedschap hanteren
  • kan kwaliteitsnormen toepassen
  • kan productietechnieken als schoonmaaktechnieken, opdeeltechnieken, koude en warme voorbewerkingen toepassen
  • kan vakterminologie toepassen
  • kan dieet- en voedingswensen /-eisen toepassen
  • kan eenvoudige gesprekken met gasten, collega's en leidinggevenden voeren in het Engels
  • kan eenvoudige recepten lezen en begrijpen in het Engels
  • kan standaardprocessen volgens de wens van de gast aanpassen
  • kan werkzaamheden afstemmen op instructies van de leidinggevende in het Engels

Wil je ná het behalen van je niveau 3 diploma nog meer stappen zetten? Dan kan je altijd kiezen voor het traject van Leidinggevende keuken. In een versneld 1-jarig traject kan je vervolgens werken aan je people-skills en ga je de uitdaging aan om personeel aan te sturen en te motiveren.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding zelfstandig werkend kok is geschikt voor iedereen die graag gasten wil verwennen met zijn/haar kookkunsten in de breedste zin van het woord. Dit kan in een hotel, restaurant/bistro, casino, of in andere vormen van horecabedrijven zijn. Uiteraard is deze opleiding bijzonder geschikt voor keukenmedewerkers die al langere tijd actief zijn in de horeca, maar nog niet in het bezit zijn van een vakdiploma.

Studiekosten

Voor het flexibele maatwerktraject zijn de vaste kosten € 200 per maand. Wij brengen standaard 1 schooljaar à 10 maanden in rekening. Wanneer je eerder klaar bent binnen 1 jaar, dan kan je over deze maanden de kosten terugvragen. We verlengen je maatwerktraject standaard met 1 schooljaar.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

Deze opleiding bieden we aan in de vorm van een maatwerktraject, hierdoor is er sprake van individuele begeleiding. De examinering bestaat uit 2 afsluitende praktijkopdrachten. Het algemeen vormend gedeelte zal deels als digitaal examen afgenomen worden, en deels middels een presentatie.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken