Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Horeca & Toerisme

Opleidingscode
25181
Niveau
Niet van toepassing

Om te starten met deze opleiding, heb je een diploma Zelfstandig werkend kok nodig. De opleiding Leidinggevende Keuken is een versneld (1-jarig) BBL-traject na het behalen van je diploma Zelfstandig werkend kok.

Wat leer je?

Je bent (aankomend) leidinggevende in de keuken en hebt naast uitvoerende taken, zoals het bereiden van maaltijden, ook leidinggevende verantwoordelijkheden. Daarnaast stel je ook begrotingen op, zorg je voor de inkoop van producten en goederen. Als leidinggevende in de keuken handel je kostenbewust en vertoon je commercieel gedrag. Voor jouw werk is een commerciële, sociale, operationele beroepshouding en persoonlijke effectiviteit noodzakelijk.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met de onderwerpen als keukentheorie, warenkennis, voedingsleer, hygiëne, personeelsmanagement. Daarnaast rond je de onderdelen Nederlands, Engels, rekenen, beroeps- en sociale vaardigheden en maatschappij-ontwikkeling af.

Deze Flex aanpak is vooral praktisch van aard. Het leren doe je voor 80% bij je erkende leerbedrijf en voor 20% bij VISTA college. Je werkt minimaal 20 tot 24 uur per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school. Onze aanpak daarin is vooral coachend. Samen met de mentor/docent behandel je de vragen in jouw fase van de opleiding. Volledig op maat.

Omdat je zelf het tempo bepaald, kun je sneller uitstromen dan bij een regulier opleidingstraject. Hierdoor kun je versneld gediplomeerd worden. Maar ook als je meer tijd nodig hebt, krijg je de aandacht en begeleiding die jij nodig hebt.

Wat kun je na deze opleiding?

Na het behalen van je diploma als Leidinggevende keuken kun je met jouw skills vrijwel overal terecht binnen de horeca voor een afwisselende baan voor en achter de schermen van een (luxe) hotel, (sterren)restaurant of congrescentrum.

Nog niet klaar met studeren? Dan kun je ervoor kiezen om door te stromen naar het hbo. Met een mbo-diploma niveau 4 op zak word je op vrijwel iedere hbo-opleiding toegelaten.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor diegene die al werkzaam is als zelfstandig werkend kok binnen de horeca en scholingsbehoefte heeft. Kortom iemand die zichzelf wil bijscholen naar een leidinggevende functie. Met onze praktisch ingerichte leermethode kun je werken en leren goed combineren. Je weet daarin verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leertempo en voortgang.

Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je minimaal 20 tot 24 uur per week werken bij een erkend leerbedrijf. Werk je niet bij zo’n bedrijf, dan bieden we je hulp bij het vinden van een geschikte leerwerkplek. Je gaat zelf op zoek. Kijk bijvoorbeeld op www.stagemarkt.nl of www.leerbanenmarkt.nl.

Studiekosten

Voor het flexibele maatwerktraject zijn de vaste kosten € 200 per maand. Wij brengen standaard 1 schooljaar à 10 maanden in rekening. Wanneer je eerder klaar bent binnen 1 jaar, dan kun je over deze maanden de kosten terugvragen. We verlengen je maatwerktraject altijd standaard met 1 schooljaar.

Voor bedrijven heeft het vele voordelen om een BBL-student in dienst nemen. Eén van die voordelen is dat deze persoon direct inzetbaar is op de werkvloer en actief toe leert naar het gewenste niveau. Doordat er wekelijks een schooldag is, komt er ook structureel nieuwe kennis uw organisatie binnen. Voor o.a. de begeleiding vanuit het bedrijf, kunnen erkende leerbedrijven ná ieder schooljaar voor maximaal € 2.700,- de Subsidie Praktijkleren aanvragen bij het RVO.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken