Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Horeca & Toerisme

Opleidingscode
25168
Niveau
Niveau 2

Sinds jaar en dag is er in de hospitality industrie behoefte aan vakbekwame medewerkers in de bediening. Deze behoefte is in het Zuid- Limburgse, alsook in het grensgebied duidelijk aanwezig. Met deze opleiding ben je verzekerd van een job in de prachtige wereld van de hospitality.

Wat leer je?

Je start goed gemotiveerd, want je wilt deze opleiding met succes afronden. Het is dé manier om je kansen te vergroten en het ver te schoppen. Als jij de opleiding Gastheer/gastvrouw hebt afgerond, kun je in verschillende horecabedrijven werken in de bediening.

Veel praktische kennis heb je al. Daar bouwen we samen op verder. Als medewerker in de bediening verkoop je gastvrijheid. Het omgaan met gasten en het aansluiten bij de wensen, behoeften en beleving van de gast staat hierbij centraal.

Deze Flex aanpak is vooral praktisch van aard. Het leren doe je voor 80% bij je erkende leerbedrijf en voor 20% bij VISTA college. Je werkt minimaal 20 tot 24 uur per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school. Onze aanpak daarin is vooral coachend. Samen met de mentor/docent behandel je de vragen in jouw fase van de opleiding. Volledig op maat.

Omdat je zelf het tempo bepaald, kun je sneller uitstromen dan bij een regulier opleidingstraject. Hierdoor kun je versneld gediplomeerd worden. Maar ook als je meer tijd nodig hebt, krijg je de aandacht en begeleiding die jij nodig hebt.

Wat kun je na deze opleiding?

De gastheer/-vrouw werkt in horecabedrijven met verschillende formules zoals restaurants, bars, feestruimten en vergader- en congrescentra. Soms bedien je internationale gasten. Je stemt jouw werkzaamheden, producten en diensten af op de wensen van de gast. De grote variatie van opdrachten, onvoorspelbaarheid van gasten en onverwachte werkdruk zorgt dat je als gastheer/- vrouw flexibel opstelt. De gastheer/-vrouw zorgt dat de gastenruimte klaar is en voorraden aangevuld. Je ontvangst de gasten, adviseert hen en neemt bestellingen op. Daarnaast maak je drankbestellingen klaar en serveer je deze met de maaltijden uit. In het contact met de gasten richt je je op het creëren van een optimale beleving en houd je ook het commerciële belang in het oog. Vervolgens reken je als gastheer/-vrouw af met de gast en ruim je op. Je werkt volgens het gastvrijheidsconcept en volgt het sociaal-hygiënisch beleid. Ook overleg je met collega’s, leidinggevende en de keukenbrigade.

Met dit diploma op zak laat je zien dat je als gastheer/gastvrouw kunt werken binnen de bediening. Wil je jezelf verder ontwikkelen, kies dan voor de opleiding Zelfstandig werkend Gastheer/gastvrouw mbo niveau 3. Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw stuur je jouw collega’s van de bediening gedeeltelijk aan en werk je samen met de kok’s zodat alle gasten tevreden zijn. Deze opleiding stoomt je klaar voor een succesvolle carrière!

Deze opleiding volg je ook binnen dezelfde flexibele en persoonlijk leermethode. Controleer bij je hotel, restaurant, bistro of eetcafé of zij ook de juiste erkenning hebben als leerbedrijf.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding gastheer/vrouw is geschikt voor iedereen die graag gasten wil verwennen in de breedste zin van het woord. Dit kan in een hotel, restaurant of bistro, casino, of in andere vormen van horecabedrijven zijn. Uiteraard is deze opleiding bijzonder geschikt voor bedieningsmedewerkers die al langere tijd actief zijn in de horeca, maar nog niet in het bezit zijn van een vakdiploma.

Het is vooral belangrijk dat je zelfsturend en gemotiveerd bent tijdens je leertraject. Er wordt een hogere mate van zelfstandigheid van je gevraagd. Daarin kun je versnellen of vertragen naar jouw eigen tempo.

Studiekosten

Voor het flexibele maatwerktraject zijn de vaste kosten € 200 per maand. Wij brengen standaard 1 schooljaar à 10 maanden in rekening. Wanneer je eerder klaar bent binnen 1 jaar, dan kun je over deze maanden de kosten terugvragen. We verlengen je maatwerktraject standaard met 1 schooljaar.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

Deze opleiding bieden we aan in de vorm van een maatwerktraject, hierdoor is er sprake van individuele begeleiding. De examinering bestaat uit 2 afsluitende praktijkopdrachten. Het algemeen vormend gedeelte zal deels als digitaal examen afgenomen worden, en deels middels een presentatie.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken