Coronanieuws > Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei j.l. is de huidige schoolsluiting verlengd t/m 15 juni 2020.

Blijf up to date
Je bent nu op de site van Techniek, onderdeel van VISTA college
Printen
VDL Nedcar wint verkiezing ‘Beste leerbedrijf 2019’

VDL Nedcar wint verkiezing ‘Beste leerbedrijf 2019’

Op de foto: Bart Houtermans en Theo Peters van het SBB zetten Truus Poels (VP Human Resources), onze
praktijkbegeleiders, Roy van Mulken (Coördinator), Rob Herber (afdelingshoofd Training en Development
a.i.) en Vista college directie en medewerkers in het zonnetje.

Met trots melden we dat VDL Nedcar dit jaar is gekroond tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving. De jury van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is unaniem over de benoeming van VDL Nedcar als Beste leerbedrijf voor de provincie Limburg. De volgende punten uit het juryrapport tonen dit aan.

ONDERWIJSINNOVATIE
Bij VDL Nedcar staat opleiden en een leven lang leren hoog in het vaandel. We zoeken intensief de samenwerking met onderwijs, zowel op mbo-, hbo- als universitair niveau. VDL Nedcar wordt ook wel gezien als de kraamkamer van onderwijsinnovatie, waarbij onderwijs en bedrijfsleven in elkaar verweven zijn.

LEERKLIMAAT
Het proactief opleidingsbeleid stimuleert medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. Een mooi voorbeeld is het betoog van Roy van Mulken, die na 32 dienstjaren terug naar de schoolbanken ging. Hij behaalde, net als 185 collega’s, een diploma op niveau 3. Roy denkt er nu zelfs over om op niveau 4 te gaan doorleren. Veelal gebeurt een deel van de opleiding naast het dagelijkse werk. Hiermee wordt aangetoond dat VDL Nedcar haar medewerkers weet uit te dagen en te blijven motiveren in een gunstig leerklimaat.

SAMENWERKING SBB EN SCHOOL
Met een simulatielijn worden opleidingsverstoringen in de productielijn geminimaliseerd. Deze simulatielijn heeft als doel de BPV (Beroeps Praktijk Vorming; leren op je werkplek) en PvB (Proeve van Bekwaamheid; examen) voor een groot deel op te vangen. Dit uit het proces halen, levert grote voordelen op, maar er is ook een kritisch geluid vanuit SBB over complexiteit en diversiteit. Deze signalen neemt VDL Nedcar serieus; er zijn inmiddels verbeteringen aangebracht. We voelen ons in het streven naar constante procesverbetering gesteund door de kritische enconstructieve houding van SBB.

MAATSCHAPPIJ
De maatschappelijke verantwoordelijkheid is groot. VDL Nedcar leidt niet alleen op voor eigen parochie. Er wordt gezorgd voor opgeleide mensen die - mocht het nodig zijn - voorbereid zijn op een job in het bedrijfsleven van onze
regio. Er is bewust gekozen voor mbo opleidingen met een Crebo (Centraal Register Beroepsopleidingen) die zowel binnen als buiten VDL Nedcar waarde hebben.

Rob Herber, afdelingshoofd Training en Development a.i., is verheugd met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat onze
medewerkers een kans krijgen op een goede opleiding met een landelijk erkend diploma. Door de combinatie van theorie van een BBL-opleiding met leren in de praktijk bij ons op de werkvloer, heeft een BBL-opleiding voor iedereen veel toegevoegde waarde.

De kwalificatie is een groot compliment. Een compliment dat op de eerste plaats uitgaat naar al die medewerkers die in de afgelopen jaren de handdoek oppakten om een mbo-opleiding in combinatie met hun baan te volgen of volgden. Een
inspanning van formaat, die respect en navolging verdient. Chapeau! Daar zijn we als VDL Nedcar maar wat trots op.”

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken