Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richtingen

Bouw & Installatietechniek
Techniek & Industrie

Niveau
Niveau 3

Leer eenvoudige programmeerhandelingen uitvoeren, storingen analyseren en verhelpen middels de PLC (Programmable logic controller). Krijg inzicht in de PLC-techniek zowel met betrekking tot het programmeren alsook het analyseren op oplossen van storingen die verband houden met de PLC.

Wat leer je?

De opzet van deze module is dat de deelnemer PLC programmeren leert aan geautomatiseerde installaties uit de praktijk uitgerust met remote IO, pneumatische ventiel eilanden, servomotoren, profibus, profinet, touch screen, e.d. Door meteen te worden ondergedompeld in een reële omgeving leer je naast basisprincipes PLC programmeren ook allerlei andere items die onlosmakelijk zijn verbonden met de werkzaamheden welke worden verricht door storingsmonteurs. Denk hierbij aan kennis over de opbouw van een elektrische installatie, modificaties in een bestaand complex PLC programma en storing zoeken m.b.v. de PLC én elektrisch tekeningpakket.

Wat kun je na deze opleiding?

Na afronding kun je de werking van een PLC begrijpen. Je kunt eenvoudige programmeerhandelingen verrichten en storingen analyseren.

Voor wie is deze opleiding?

Interessant voor de werknemers in de sectoren maintenance, mechatronica en installatietechniek. Overal waar de PLC wordt toegepast.

Studiekosten

Deze cursus voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Hoe worden vaardigheden getoetst?

Er zijn 3 toetsmomenten waarbij je een probleem in de praktijk moet analyseren en oplossen.

Bekijk al onze Techniek & Industrie opleidingen

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken