Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Handel & Ondernemerschap

Opleidingscode
K0061
Niveau
Niveau 4

Niet alle functies vragen leidinggevende vaardigheden, maar in het kader van ontwikkeling/doorstroom op de arbeidsmarkt en verbreding van functies kan het een pré zijn dat je hierover beschikt. Leidinggeven leer je in de praktijk, maar het wordt een stuk makkelijker met de juiste basis. VISTA college biedt je de juiste basis om aan de slag te gaan als (operationeel) leidinggevende.

Wat leer je?

De complexiteit van het leidinggeven wordt in belangrijke mate bepaald door het werken met mensen die verschillende behoeften en belangen kunnen hebben en door doelen die behaald moeten worden, soms onder tijdsdruk en soms met beperkte capaciteit of beperkte middelen. Dit doet een beroep op kennis van leidinggeven, leiderschapsstijlen, coachen en begeleiden en van kwaliteitseisen. Het omgaan en werken met medewerkers vraagt motivatievaardigheden en flexibiliteit en creativiteit om passende oplossingen te bedenken voor knelpunten of problemen die zich voordoen in de werkuitvoering en/of in de samenwerking in je team.

Wat kun je na deze opleiding?

Na afronding van het keuzedeel Leidinggeven bezit je brede kennis van:

  • Leiderschapsstijlen en welke stijl het beste bij jou past;
  • Projectmanagement en hoe je hierbij de medewerkers begeleidt;
  • Diverse gesprekstechnieken en het toepassen hiervan in een werkoverleg;
  • Diverse begeleidingsstijlen en het toepassen hiervan bij het coachen van medewerkers.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is interessant voor mensen met een leidinggevende functie, die op zoek zijn naar meer verdieping rondom leidinggeven, of voor mensen met ambities richting een leidinggevende functie.

Studiekosten

Dit branche-certificaat voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken