Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Horeca & Toerisme

Opleidingscode
25180
Niveau
Niveau 2

Je werkt al een tijd in de horeca en wilt nu eindelijk je diploma halen. Wij gaan je daarbij helpen. Je kent inmiddels goed je weg tussen de potten en pannen van jouw bedrijf. Koken is gewoon je passie. Als koken nu al je hobby is, dan kun je er nu je werk van maken door de opleiding Kok te volgen. We stomen je klaar voor werk in restaurants, hotels, bistro’s en eetcafés, zodat je de beste ingrediënten kunt combineren en gerechten kunt bereiden. Bereid je smaakpapillen maar alvast voor.

Wat leer je?

Je start goed gemotiveerd, want je wilt deze opleiding met succes afronden. Het is dé manier om je kansen te vergroten en het ver te schoppen. Als jij de opleiding Kok hebt afgerond, kun je in verschillende keukens werken en de gerechten op de menukaart klaarmaken. Veel praktische kennis heb je al. Daar bouwen we samen op verder.

Deze Flex aanpak is vooral praktisch van aard. Het leren doe je voor 80% bij je erkende leerbedrijf en voor 20% bij VISTA college. Je werkt minimaal 20 tot 24 uur per week bij een leerbedrijf en gaat 1 dag per week naar school. Onze aanpak daarin is vooral coachend. Samen met de mentor/docent behandel je de vragen in jouw fase van de opleiding. Volledig op maat.

Omdat je zelf het tempo bepaald, kan je sneller uitstromen dan bij een regulier opleidingstraject. Hierdoor kun je versneld gediplomeerd worden. Maar ook als je meer tijd nodig hebt, krijg je de aandacht en begeleiding die jij nodig hebt.

Wat kun je na deze opleiding?

Met dit diploma op zak laat je zien dat je als kok kunt werken in een professionele keuken. Vaak ben je niet de enige kok in de keuken. Wil je jezelf verder ontwikkelen, kies dan voor de opleiding Zelfstandig werkend kok mbo niveau 3. Als zelfstandig werkend kok stuur je jouw collega’s van de keukenbrigade aan en werk je samen met de gastheer of gastvrouw zodat alle gasten tevreden zijn. Deze opleiding stoomt je klaar voor een succesvolle keukencarrière!

Deze opleiding volg je ook binnen dezelfde flexibele en persoonlijk leermethode. Controleer bij je hotel, restaurant, bistro of eetcafé of zij ook de juiste erkenning hebben als leerbedrijf .

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is voor diegene die al werkzaam is binnen de horeca en scholingsbehoefte heeft. Kortom iemand die zichzelf wil bijscholen. Of voor diegene die hier graag aan de slag wil, en daarom de kneepjes van het vak wil leren. Met dit Mbo diploma krijg je meer inzicht in de werking van een professionele keuken.

Je kunt in verschillende keukens werken en de gerechten op de menukaart klaarmaken. Je start met de voorbereiding (de mis-en-place). Dat betekent dat je met aandacht groenten snijdt, sauzen maakt en vlees en vis klaarmaakt. Verder werk je volgens de hygiënestandaarden en zorg je dat de keuken waarin je werkt spic en span, netjes en schoon is.

Studiekosten

Voor het flexibele maatwerktraject zijn de vaste kosten € 200 per maand. Wij brengen standaard 1 schooljaar à 10 maanden in rekening. Wanneer je eerder klaar bent binnen 1 jaar, dan kan je over deze maanden de kosten terugvragen. We verlengen je maatwerktraject standaard met 1 schooljaar.

Hoe worden vaardigheden getoetst?

Deze opleiding bieden we aan in de vorm van een maatwerktraject, hierdoor is er sprake van individuele begeleiding. De examinering bestaat uit 4 afsluitende praktijkopdrachten. Het algemeen vormend gedeelte zal deels als digitaal examen afgenomen worden, en deels middels een presentatie.

Contact & aanmelden

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken