Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Zorg & Welzijn

Opleidingscode
25498
Niveau
Niveau 2

Niet iedereen redt het om zelfstandig te wonen en leven in onze maatschappij. Sommige mensen hebben hulp nodig bij hun persoonlijke verzorging, in het huishouden of bij recreatieve activiteiten. Als helpende zorg en welzijn ondersteun je volwassenen en kinderen.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding staan diverse kerntaken centraal, zoals het uitvoeren van huishoudelijke werk, het zorgen voor de ander gericht op zelfstandig functioneren, het opstellen van een werkplan, het begeleiden van activiteiten én het uitvoeren van organisatie- en beroepsgebonden taken.

Wat kun je na deze opleiding?

In je werk als helpende heb je vaak te maken met ouderen die door de achteruitgang van hun gezondheid niet meer alles zelf kunnen doen. Zieke mensen of mensen met beperkingen hebben soms thuis hulp nodig. Je ondersteunt deze mensen bij huishoudelijk werk en verzorgt ze. Bijvoorbeeld door te helpen met aan- en uitkleden of verzorging van het haar.

Studiekosten

Dit mbo-diploma voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken