Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Richting

Meerdere

Opleidingscode
K1226
Niveau
Niveau 3 & 4

Help jij graag andere mensen? Zou je meer willen leren van didactiek en pedagogiek? Jij kan leren hoe je nieuwe medewerkers kan ondersteunen bij hun ontwikkelproces op de werkvloer! Met de opleiding ‘begeleider praktijkleren’ kun jij het hele proces van de begeleidingsperiode bewaken.

Wat leer je?

In dit keuzedeel leer je hoe je een stagiair of (nieuwe) medewerker kunt begeleiden op de werkvloer. Je zorgt ervoor dat de het ontwikkelingsproces transparant is, dat er voldoende gecommuniceerd wordt met de medewerker en zijn netwerk, en hoe de stagiair of (nieuwe) medewerker eigenaar blijft van het eigen ontwikkel-/leerproces. Je zet didactiek, pedagogiek, gesprekstechnieken in en vormt een juiste houding om de ander te kunnen laten ontwikkelen.

Wat kun je na deze opleiding?

Elk bedrijf in elke sector die (nieuwe) medewerkers of stagiaires opleidt, kan een begeleider praktijkleren inzetten voor de begeleiding op de werkvloer, om de voortgang te bewaken en ontwikkelingsresultaten te behalen. Je zorgt voor de fysieke, sociale en emotionele veiligheid van de (nieuwe) medewerkers of stagiaires en gaat integer en empathisch met hen om.

Voor wie is deze opleiding?

Elk bedrijf geeft een andere invulling aan de rol van de begeleider praktijkleren. Binnen bedrijven heb je de rol werkbegeleider, leermeester, stagebegeleider of praktijkopleider. De context bepaalt de invulling van je rol, maar voor elke context geldt dat het takenpakket zowel uitvoerend, coördinerend en faciliterend van aard is, en gericht op het begeleiden door optimaal aan te sluiten bij de leerbehoefte van de (nieuwe) medewerkers of stagiaires.

Studiekosten

Dit branche-certificaat voldoet aan de volledige wet- en regelgeving waardoor de trajecten (deels) subsidiabel zijn. Neem contact met ons op voor de subsidiemogelijkheden en de prijs van de opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden? Klik dan op onderstaande knop

Neem contact met ons op

Hoe worden vaardigheden getoetst?

De examinering bestaat uit een afsluitende praktijkopdracht.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken