Assistent mobiliteitsbranche

Jij zet door

Jij bent geïnteresseerd in alles dat wielen heeft en dus rijdt. Daar wil jij je vak van maken. Alleen heb je nog geen diploma. Geen probleem. Voor jou is de éénjarige Entreeopleiding dé oplossing. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen. Als assistent mobiliteitsbranche werk jij aan (onderdelen van) voertuigen en/of carrosserieën.
Collegiaal help jij monteurs bij hun werkzaamheden. Jij helpt hen problemen mee opsporen, voert netjes en nauwkeurig eenvoudige reparaties uit, vervangt banden en maakt voertuigen klaar voor klanten. Met een geoefend oog en goed ontwikkelde motoriek bedien jij (meet)gereedschappen. Jouw aandacht verslapt nooit en je oog-hand coördinatie is feilloos.

Jij bent bereid om wat van een ander te leren en hebt een klantgerichte houding. Flexibel pak je de werkzaamheden aan die je worden gegeven, maar hebt ook oog voor werk dat blijft liggen. Jij neemt kortom verantwoordelijkheid voor jouw deel van het werk en liefst nog een beetje meer. Jij wilt je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Toelatingseisen

We overleggen samen met je begeleider/mentor van je school of instantie of je wordt toegelaten tot de entree opleiding. Je hebt in ieder geval géén diploma en bent minimaal 16 jaar op 1 augustus van het betreffende schooljaar. Je beheerst ook de Nederlandse taal voldoende. Afhankelijk van je (aantoonbare) actuele taalniveau, kan een toets vooraf noodzakelijk zijn.

Locatie
Heerlen, Schandelermolenweg
Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
23301/25745

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

Als assistent in de mobiliteitsbranche bestaan je werkzaamheden uit werkplaatsklussen. Je kunt terecht bij de volgende bedrijven: voor personenauto’s/trucks, snel service, revisie, tweewielers, autoschadeherstel, caravanherstel, carrosseriebouw, re conditionering, autoruitherstel. Zelfstandig of onder begeleiding werk je aan technische klussen, rijklaar maken van het voertuig, schoonmaken van onderdelen, aan- en afvoeren, netjes houden van de werkruimte.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is de opleiding Autotechnicus misschien wel wat voor jou. Ga je werken dan is dat bijvoorbeeld bij autobedrijven, truckdealers en/of tankstations.

Belangrijk om te weten

Bij de start van het schooljaar (1 augustus) moet je minimaal 16 jaar zijn.

Studiekosten

Je krijgt van de opleiding informatie die je nodig hebt voor de aanschaf van leermiddelen, laptop, eventuele licenties en indien van toepassing werkkleding, werkschoenen, keukengerei, gereedschap, kappersbenodigdheden etc.

Lees op mijnVISTA de instructies om leermiddelen te bestellen

Er kunnen omstandigheden zijn waarin het betalen van de directe schoolkosten - zoals leermiddelen en materialen - een probleem vormen. Ook kun je als student plotseling ziek worden of door andere bijzondere omstandigheden, studievertraging oplopen. Je kunt dan als student hierin, onder bepaalde voorwaarden, financieel ondersteund worden.

Financiële ondersteuning voor aanschaf leermiddelen