Je bent nu op de site van Techniek, onderdeel van VISTA college
Printen
Opleidingen

Autotechniek

Ben jij bent gek op mooie auto’s, computers en techniek? En hou je van het oplossen van technische problemen? Een perfecte combinatie voor de opleidingen in de autotechniek. In deze richting leer je alles op het gebied van diagnose en voertuigonderhoud. Je bent verantwoordelijk en werkt heel secuur, want de voertuigen waar jij aan sleutelt, vervoeren mensen! Verder kun je zelfstandig werken en maar ook in teamverband.

Bouw & Infra

Bij het bouwen komt meer kijken dan het stapelen van stenen en timmeren van ramen en deuren. Er wordt geschilderd en niet te vergeten de infrastructuur om de gebouwen moet aangelegd worden. Dit doen wij natuurlijk duurzaam met de nieuwste technieken.

Industrial Design & Development

Jj gaat intelligente producten en diensten ontwerpen die het dagelijkse leven beter of comfortabeler gaan maken. Je ontwikkelt niet alleen nieuw maar gaat ook bestaande producten verbeteren. Je gaat al schetsend aan de slag om daarna het ontwerp op de computer uit te werken waarbij je de technische zaken niet uit het oog mag verliezen.

Of je gaat werken voor bedrijven die medische apparaten, orthopedische artikelen en precisie-instrumenten maken. Dankzij jouw werk kunnen chirurgen en dokters levens redden of het leven van mensen makkelijker maken. Je bent een creatieve specialist die geduld heeft en durft te experimenteren.

Industrial Engineering

Je bent werkzaam in de technische sector en neemt de storingsdienst en/of het onderhoud voor je rekening op werktuigbouwkundig of elektrotechnisch gebied. Dat houdt in dat je systemen, installaties of apparatuur inspecteert, optimaliseert en eventuele storingen opspoort en verhelpt. Jouw werkgever is vaak een productie-, installatie- of servicebedrijf. Het soort werkgever bepaalt voor een groot deel hoe je werkdag er precies uit zal zien. Zo heb je bedrijven waarbij je vooral intern als monteur werkzaam bent, maar ook bedrijven waarvoor je de weg op gaat en werkzaamheden bij klanten uitvoert.

Installatietechniek

In de gebouwde omgeving kun je kiezen uit werktuigbouwkunde met bv het binnen klimaat, de luchtbehandeling of staalconstructies. Of de elektrotechnische kant met energieverdeling, domotica of het verlichten van het gebouw of straat. Of de industrie waar fabrieken worden voorzien van energie of waar opgewekte energie wordt verdeeld over installaties.

Laboratoriumtechniek

Voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie draai jij je hand niet om. Nieuwsgierig zijn, is ook een belangrijke eigenschap in deze branche. Want jij wilt oplossingen vinden en bijt je vast in iedere onderzoek dat je hier voor inzet. Hoe ga je dat doen? Door onderzoek te doen naar nieuwe medicijnen, kunststoffen, materialen of je onderzoekt cellen van mensen die ziek zijn. Maar wat dacht je van onderzoek naar bacteriën in levensmiddelen of zwemwater? Allemaal hele belangrijke en interessante zaken waar jij mede verantwoordelijk voor bent!

Maakindustrie (mechatronica)

Bedrijven om ons heen produceren allerlei producten, zoals auto’s, meubels en medische apparatuur. Jij staat aan het begin van deze producten. Je combineert een beetje techniek, werktuigbouwkunde en elektronica met elkaar. Je werkt ontwerpen uit voor producten, zodat deze makkelijk te bedienen zijn. Daarnaast ben je creatief en oplossingsgericht ingesteld om problemen die je tegenkomt tijdens het onderhoud zo goed mogelijk op te lossen.

Procestechniek

De procestechniek is een heel breed en uitdagend vakgebied waarbij jij het productieproces in een fabriek aanstuurt en controleert. Je houdt de controlelampen en wijzertjes nauwlettend in de gaten en een klein lekje merk je meteen. Dan moet je precies weten wat je doet want voordat je het weet, leg je een hele fabriek plat. Je krijgt een stevige dosis wiskunde, natuurkunde en scheikunde en je moet van alles willen leren over elektrotechniek, meet- en regeltechniek en werktuigbouw. Dan ligt er een prachtige toekomst voor je open.

Luchtvaarttechniek

Wil jij sleutelen in het kwadraat? Hou jij van grootste dingen? Dan is werken aan helikopters en vliegtuigen misschien iets voor jou. Maar vergis je niet, dit is een heel serieus beroep waar je geen fouten mag maken want een vliegtuig of helikopter moet altijd in topconditie zijn. En daar zijn goed opgeleide monteurs voor nodig! De opleiding geven we in een hangar waar je echt aan vliegtuigen kunt sleutelen, zodat je meteen kunt wennen aan sleutelen-op-groot-formaat!

Werktuigbouw & Elektrotechniek

Door de enorme technologische ontwikkelingen en de vraag van het het bedrijfsleven is dit vakgebied zo breed geworden dat het niet meer mogelijk is dit in de volle breedte te geven. Daarom hebben we hier een verwijzing opgenomen naar de verschillende richtingen in de techniek waar deze vakgebieden steeds kunt terugvinden:

  • In de gebouwde omgeving bij de installatietechnieken
  • In de industrie bij onderhoud & service en industrial designs & development
  • In de maakindustrie in de mechatronica en onderhouden van apparaten

Zorgtechniek

Als zorgtechnicus installeer je elektrotechnische of ict-apparatuur of hulpmiddelen en systemen die ingezet worden ten behoeve van de zorgverlening. Je bent eigenlijk steeds bezig met het ondersteunen van het zorgproces met technische activiteiten. Je kunt hierbij denken aan elektrische rolstoelen, ziekenhuisapparatuur zoals infuuspompen-couveuses-tilliften, apparatuur voor zorg-op-afstand en zorgrobots. Heel belangrijk werk want mensen zijn afhankelijk van deze apparaten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken