Printen
Week van de Technologie


VISTA match > Technologie

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen gaan de thema-avonden helaas niet door op de fysieke locaties. Daarvoor in de plaatst organiseren we een online programma, zodat jij alsnog kennis kunt maken met de opleidingen van VISTA college.

Over dit thema

Alles om je heen is techniek, een telefoon, een auto of vliegtuig, fabrieken staan vol met machines, computers of tablets, onderzoek naar de nieuwste medicijnen en ga zo maar door! Waar kies jij voor?

Werken met hightech apparatuur en groene energie. Dit is werk voor de toekomst voor mensen die niet schrikken van een uitdaging. Of wil je met jouw handen gaan werken door te gaan produceren, bouwen en onderhouden. De installateur, ICT professional, metaalbewerker, machinebouwer of elektromonteur. In de techniek zijn er veel opleidingen en het bedrijfsleven is op zoek naar goed geschoolde technische krachten. Dus waar wacht je op?

VISTA match met de wereld...

Mobiliteit en Maakindustrie

Ben jij bent gek op mooie auto’s, computers en techniek? En hou je van het oplossen van technische problemen? Een perfecte combinatie voor de opleidingen in de autotechniek. In deze richting leer je alles op het gebied van diagnose en voertuigonderhoud.

Of wil jij sleutelen in het kwadraat? Dan is werken aan helikopters en vliegtuigen misschien iets voor jou. Maar vergis je niet, dit is een heel serieus beroep waar je geen fouten mag maken want een vliegtuig of helikopter moet altijd in topconditie zijn.

Ben jij creatief en oplossingsgericht ingesteld? Jij lost problemen op die je tegenkomt tijdens het onderhoud. Je combineert techniek, werktuigbouwkunde en elektronica met elkaar. Je werkt ontwerpen uit voor producten, zodat deze makkelijk te bedienen zijn. Met jou is dit zo opgelost! Voel jij je daarbij ook nog thuis in de zorg maar wil je niet aan het bed staan? Zorgtechniek is dan een mooie combi. Jij onderhoudt dan elektrische rolstoelen, ziekenhuisapparatuur zoals infuuspompen-couveuses-tilliften, apparatuur voor zorg-op-afstand en zorgrobots. Heel belangrijk werk want mensen zijn afhankelijk van deze apparaten.

Richtingen

 • Autotechniek (niveau: 2,3 en 4)
 • Vliegtuigtechniek (niveau: 3 en 4)
 • Maakindustrie (niveau: 2,3 en 4)
 • Zorgtechniek (niveau: 4)

Bekijk de uitzending hier:

Gebouwde omgeving

Bij het bouwen komt meer kijken dan het stapelen van stenen en timmeren van ramen en deuren. Er wordt geschilderd en niet te vergeten de infrastructuur om de gebouwen moet aangelegd worden. Dit doen wij natuurlijk duurzaam met de nieuwste technieken.

In de gebouwde omgeving kun ook je kiezen uit werktuigbouwkunde met bv het binnen klimaat, de luchtbehandeling of staalconstructies. Of de elektrotechnische kant met energieverdeling, domotica of het verlichten van het gebouw of straat. Of de industrie waar fabrieken worden voorzien van energie of waar opgewekte energie wordt verdeeld over installaties.

Richtingen

 • Bouw & Infra (niveau: 2,3 en 4)
 • Installatietechniek (niveau: 2,3 en 4)
 • Werktuigbouwkunde & Electrotechniek (niveau: 2,3 en 4)

Kijk hier de uitzending:


Onderzoek industrie

Voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie draai jij je hand niet om. Nieuwsgierig zijn, is ook een belangrijke eigenschap in deze branche. Bij Laboratoriumtechniek ga je voor oplossingen en bijt je je vast in iedere onderzoek dat je hiervoor inzet. Hoe ga je dat doen? Door onderzoek te doen naar nieuwe medicijnen, kunststoffen, of naar bacteriën in levensmiddelen of zwemwater? Allemaal hele belangrijke en interessante zaken waar jij medeverantwoordelijk voor bent!

De procestechniek is een heel breed en uitdagend vakgebied waarbij jij het productieproces in een fabriek aanstuurt en controleert. Je houdt de controlelampen en wijzertjes nauwlettend in de gaten en een klein lekje merk je meteen. Je krijgt een stevige dosis wiskunde, natuurkunde en scheikunde en je moet van alles willen leren over elektrotechniek, meet- en regeltechniek en werktuigbouw.

In de Industrial Engineering ben je werkzaam in de technische sector en neemt de storingsdienst en/of het onderhoud voor je rekening. Dat houdt in dat je systemen, installaties of apparatuur inspecteert, optimaliseert en eventuele storingen opspoort en verhelpt.

Als industrieel ontwerper (Industrial design & Development) leef je vooral in de toekomst; jij gaat intelligente producten en diensten ontwerpen die het dagelijkse leven beter of comfortabeler gaan maken. Je ontwikkelt niet alleen nieuw maar gaat ook bestaande producten verbeteren. Hierbij kun je denken aan gebruiksvoorwerpen zoals stoelen, fietsen, lampen etc.

Richtingen

 • Laboratoriumtechniek (niveau: 3 en 4)
 • Procestechniek (niveau: 2,3 en 4)
 • Industrial engineering (niveau: 2,3 en 4)
 • Industrial design & Development (niveau: 4)

Kijk hier naar de uitzendingSuggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken