Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25171

Jij legt gasten graag in de watten

Representatief en enthousiast als jij bent, vind je het geweldig om mensen een heerlijke tijd te bezorgen. Jij wilt ze laten kennismaken met de luxe die jouw bedrijf - van hotel en restaurant tot casino of cruiseschip - te bieden heeft. Van uitgebreide diners met smaakvolle gerechten tot spraakmakende activiteiten en bijzondere overnachtingen. Jij verzorgt zelfstandig je gasten en bezorgt ze vooral een fantastische tijd.

Je heet ze niet alleen met alle égards welkom, maar begeleidt ze ook gemotiveerd, geeft gedegen advies over alle mogelijkheden en handelt achter de schermen de administratie af rondom hun verblijf. Jouw gasten gaan tevreden en met een positief gevoel naar huis, omdat jij nét dat beetje extra hebt gegeven.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als jij kiest voor de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw, dan leren we jou in drie jaar tijd de fijne kneepjes van het vak. Jij krijgt lessen als theorie serveren met drankenkennis, menuleer, verkoopkunde, keukentheorie, warenkennis, voedingsleer en hygiëne, maar leert natuurlijk ook in de praktijk serveren. Je hebt ook vakken als personeelsmanagement, Nederlands, Engels, Duits, rekenen en beroepsvaardigheden/sociale vaardigheden.

Naast deze theorie en praktijklessen loop je stage in verschillende horecabedrijven. Die stage start al in het eerste leerjaar en krijgt een vervolg in het tweede en derde leerjaar. Het is de perfecte leerschool om zelfstandig te leren werken én verantwoordelijkheid en initiatief te leren nemen.

Na het afronden van de opleiding Zelfstandig werkend kok is het mogelijk om een versneld 1-jarig BBL-traject (Leidinggevende bediening) te doorlopen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Ondernemer horeca en/of bakkerij (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Jij kunt na deze opleiding aan de slag als Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw in casino's, op cruiseschepen of in luxe restaurants en/of hotels met veeleisende gasten.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2024-2025
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken