Dagje meelopen met een mbo-opleiding? Aanmelden kan nog t/m mei!

Aanmelden

Technicus engineering werktuigbouwkunde

Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25898

Jij hebt een brede belangstelling voor techniek

Hoe complexer de klus, hoe leuker het wordt. Dat is in ieder geval jouw mening. Jij hebt een onderzoekende houding en als specialist een berg aan technische kennis die je kunt inzetten om de juiste diagnoses te stellen. Je houdt er van om aan (concept) ideeën te werken in de gebouwde omgeving. Je vindt het een uitdaging om hierover te overleggen met je opdrachtgever en tekeningen te maken op basis van jullie gesprekken. Met zorg kies je materialen uit en zet je projectplanningen en kostencalculatie op. Zodra de klus start, begeleid je met verve het werk, stuurt medewerkers aan, let op veiligheid en test nauwkeurig de systemen of producten.

In jouw werk als technicus engineering werktuigbouwkundige installaties werk je veelal aan verwarmingsinstallaties, luchtbehandelingssystemen, constructies en technische leidingsystemen. Echter meer en meer staan ook nieuwe energiesystemen centraal en zul je aan de slag gaan met warmtepompen, zonnecollectoren en zonnepanelen. Voor jou geen probleem. Jij zorgt er namelijk voor dat jouw kennis actueel is en dat je op de hoogte bent van de nieuwste snufjes.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Kies je voor deze opleiding, dan starten we met het aanbrengen van een brede theoretische basiskennis en doceren onder andere: constructieleer, materialenleer, verbindingstechnieken, besturingstechniek, bedrijfskunde, wiskunde, natuurkunde. Uiteraard komen ook praktische basisvaardigheden aan bod, zoals: praktijk constructietechnieken, materiaalonderzoek, warmte en stroming, energieleer, luchtbehandeling, montage en onderhoud, CAD-tekenen, etc. Op de lijst van lessen staan ook de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen.

Hoe verder je komt in de opleiding hoe meer we integrale beroepsopdrachten inzetten voor het ontwikkelen van jouw zelfsturend vermogen en je beroepsbekwaamheid. Je loopt intussen ook drie perioden stage bij een erkend leerbedrijf. De opleiding tot Technicus engineering werktuigbouwkunde biedt mogelijkheden tot maatwerktrajecten en biedt een zeer actueel leerprogramma, dat is afgestemd op het hedendaagse bedrijfsleven. Mede hierdoor en dankzij de individuele leerlingbegeleiding is succes gegarandeerd.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Met deze keuzedelen kunnen we als opleiding namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. Jij bepaalt welke keuzedelen je volgt en hebt zo ook invloed op het onderwijs dat je krijgt en dat voor jou de beste mogelijkheden biedt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een technische georiënteerde hbo-opleiding volgen zoals engineering. Wil je meteen gaan werken, dan kun je als Technicus engineering werktuigbouwkunde terecht bij industriële bedrijven, dienstverlenende bedrijven of bij service- en onderhoudsbedrijven die zich richten op de gebouwde omgeving.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken