Salonmanager Haarverzorging

Locaties
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
Leerweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25401

Jij bent je eigen baas

Jij wilt niet alleen de beste kapper worden van het zuiden. Jij wilt meer. Je hebt namelijk ook een sterk zakelijk instinct en een oog voor goede kansen. Jij wilt salonmanager worden. Iemand die niet alleen alles in een kapsalon organiseert, maar die ook in staat is om te beoordelen of andere kappers hun werk goed doen. Dat betekent dat je een scherp oog hebt voor details. Dat je weet welke trends er zijn. Dat je je financiën op orde hebt en marketing & promotie je in de vingers zit. Het betekent vooral dat je in staat bent om een slim businessplan op te zetten, waarmee jij met je kapsalon een plek op de markt kunt veroveren en je droom kunt verwezenlijken. En dat is een eigen zaak starten. Waar wacht je nog op?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

We beginnen tijdens de opleiding Salonmanager haarverzorging met de basis van haarstyling, waar ook je hart ligt. Je leert om haar te knippen, snijden, in model te föhnen, permanenten en verven. Naast deze praktische vakken, krijg je ook algemene vakken zoals Nederlands (3F), rekenen (3F), loopbaanbegeleiding en burgerschapsvaardigheden. Doe je een niveau 4 opleiding, dan komt daar Engels bij. Vervolgens gaan we je alles bijbrengen over het leiding hebben over een kapperszaak en het ondernemersvak.

Het kan zijn dat je manager wordt van een kapsalon die onderdeel uitmaakt van een groot kappersbedrijf (een keten). Maar meestal kiezen studenten ervoor om eigen ondernemer (met personeel) te worden. Dus moet je iets weten over boekhouden, bepaalde wetten kennen en goed met personeel kunnen omgaan. Uiteindelijk heb jij de leiding, ben jij verantwoordelijk en moet je durven aanpakken.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en 3 keuzedelen. De keuzedelen maken je studie interessanter. Want hiermee kunnen opleidingen inspelen op ontwikkelingen in de regio of binnen het bedrijfsleven. Door de keuzedelen ben je breder inzetbaar voor het bedrijfsleven en bied toegang tot een hbo opleiding.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). Een buitenlandstage is ook een optie.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken