Dagje meelopen met een mbo-opleiding? Aanmelden kan nog t/m mei!

Aanmelden

Procesoperator B

Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
2,5 jaar
Crebo
25760

Jij houdt het hoofd koel

De procesindustrie is tegenwoordig sterk geautomatiseerd waardoor jouw rol als Operator heel belangrijk is. Als een havik controleer je of de complexe productieprocessen soepel verlopen. Soms aan de machines zelf, soms ook vanuit een centrale controlekamer. Dreigt iets mis te gaan, dan aarzel jij niet om in te grijpen en bij te sturen.

Jij kent de machines die je bedient, je onderhoudt ze met liefde en verhelpt storingen waar nodig. Zo zorg jij ervoor dat het productieproces, van bijvoorbeeld rubber, papier, aardewerk, bier of kunststof, goed verloopt en niet stil komt te liggen. Het kost dan niet alleen het bedrijf waar je werkt geld, maar ook de afnemers. Gelukkig heb jij een goed technisch inzicht en werk je nauwkeurig en veilig. Samen met jouw ploegmaten draai je aan de knoppen en zorg je voor continuïteit. Zowel overdag als ‘s nachts. Een uitdagende baan met een hbo salaris ligt op je te wachten.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De opleiding tot Procesoperator B is een dagopleiding (BOL). Zowel in het eerste als tweede leerjaar, doe je een flinke dosis praktijkervaring op in onze praktijkfaciliteiten, zodat je goed bent voorbereid op werken in de procesindustrie en kunt werken met uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur. Wij hebben een proeffabriek, meet- en regelcentrum, natuurkunde- en scheikundelaboratorium en een werktuigbouwkundig practicum.

Wij besteden veel aandacht aan procestechniek, meet- en regeltechniek, onderhoud, natuurkunde, veiligheid (VCA), rekenen, Nederlands en Engels. Naast deze lessen ga je bovendien op stage, om de fijne kneepjes van het vak te leren en te ervaren hoe het is om op wisselende tijden te werken.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt. We hebben de keuzedelen in samenwerking met het bedrijfsleven zorgvuldig samengesteld.

Je kunt kiezen uit de keuzedelen:

  • Duurzaamheid C
  • Verbreding procesoperator in de productie-industrie
  • Verdieping productietechniek industriële processen
  • Verdieping meng- en scheidingstechnieken industriële processen
Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen. Je loopt vier van tien periodes stage bij een erkend leerbedrijf.

Verder leren/werken

Ben je klaar met deze opleiding, dan kun je verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding operator c (niveau 4). Kies je voor werken, dan kun je terecht in zeer uiteenlopende sectoren binnen de procesindustrie, bij kleine, middelgrote en grote bedrijven die behoren tot de papierindustrie, kunststoffenindustrie, rubber-, metaal- of machine-industrie, voedingsmiddelen- of verpakkingsindustrie, de energiesector of een drinkwater-producent.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken