Coronanieuws > Naar aanleiding van de persconferentie van 6 mei j.l. is de huidige schoolsluiting verlengd t/m 15 juni 2020.

Blijf up to date

Medewerker sport & recreatie

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25500

Jij maakt een dagje uit nog leuker!

Als jij met familie, vrienden of scouting erop uittrekt, ben jij degene met de meest creatieve voorstellen voor activiteiten en zorg je er ook voor dat het allemaal geregeld wordt. Je vertelt iedereen wat ze gaan doen, moedigt ze aan en helpt een handje bij de uitvoering. Dat is ook precies wat je als Medewerker sport & recreatie doet. Je werkt in de dag- of verblijfsrecreatie van bijvoorbeeld een camping of indoor- en outdoor centrum, ontvangt gasten, bent hun aanspreek- punt, informeert en begeleidt ze.

Intussen verhuur of verkoop je ook nog producten en diensten: als gasten namelijk zwemmen leuk vinden, dan willen ze waarschijnlijk ook wel leren bodyboarden. Jij ziet dat, speelt op die wensen en behoeften in, leidt alles in goede banen en rekent natuurlijk ook af. Zijn er klachten, dan bespreek je die met je leidinggevende en zorg je voor een oplossing. Je hebt energie voor tien, bent alert en hebt talent voor organiseren. Samen met je collega’s bezorg je gasten de dag van hun leven. Dat is jouw uitdaging.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als medewerker sport & recreatie ben je verantwoordelijk voor het welzijn van klanten. Je hebt oog en oor voor hun wensen, bereidt activiteiten voor, informeert en begeleidt, zorgt ervoor dat activiteiten veilig verlopen en neemt klachten serieus. Op instructie van de zelfstandig medewerker Leisure, pak je werk aan en werk je in teamverband aan zowel de voorbereiding als afronding van activiteiten. Tijdens je opleiding gaan we je voor al deze werkzaamheden klaarstomen en bieden we je een theoretisch en praktisch deel aan, die samen 2 jaar duren.

Je krijgt vakken, zoals gerechten bereiden (gezondheid en voeding), dienstverlenende werkzaamheden, materiaal en voorraadbeheer, animatie, grimeren, kindercreatief, sport en spel (fitness), recreatiewerkzaamheden, activiteitenbegeleiding, outdooractiviteiten, zwemmend redden, skiën en natuurlijk ook loopbaanbegeleiding, burgerschap, Nederlands en rekenen. Bovendien krijg je Engels als vreemde taal en besteden we natuurlijk aandacht aan je sociale vaardigheden.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Je doet praktijkervaring op door stage te lopen bij diverse sportinstellingen of in de leisure-branche. In deze bedrijfstakken werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je (werk)tijden kunnen wisselen, ook tijdens je stage. Soms loop je overdag stage, soms ‘s avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding zelfstandig medewerker leisure & hospitality (niveau 4) misschien wel wat voor jou. Ga je werken, dan kun je na deze opleiding onder toezicht activiteiten leiden (animatie- en entertainmentprogramma's), materialen verhuren en verkopen, schoonmaak en onderhoud plegen, assisteren bij de techniek (bijvoorbeeld: groenvoorziening), reserveringen maken, licht administratieve werkzaamheden uitvoeren, in de horeca werken en eventueel in het zwembad toezicht houden.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken