Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Medewerker financiële administratie (Assistant Business Services)

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25724

Jij houdt van structuur

Jij weet nu al precies wat elke maand op jouw rekening binnenkomt en wat je uitgeeft. Je staat zelden in het rood en bent gestructureerd. Jij houdt van gegevens ordenen en controleren. Als medewerker (financiële) administratie moet dat ook, want je zult nauwkeurig en zorgvuldig boekingsstukken en data digitaal moeten verwerken.

Je behandelt bovendien inkomende en uitgaande post en voert allerlei administratieve werkzaamheden uit. Dat betekent dus dat je de hele dag op kantoor werkt, regelmatig contact hebt met collega’s en hen in heldere taal moet helpen en informeren. Je laat je daarbij niet snel gek maken. Jij bent stressbestendig en bovenal een snelle werker.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als je voor de twee-jarige opleiding Medewerker financiële administratie kiest, dan krijg kies je voor een brede en waardevolle basis om straks goed aan de slag te gaan. Naast theoretische vakken, hebben we ook aandacht voor de ontwikkeling van je sociale vaardigheden. Juist als medewerker op een secretariaat of receptie zijn omgang met mensen, vriendelijkheid, flexibiliteit en stressbestendigheid belangrijke eigenschappen. Je krijgt bij VISTA college praktijkopdrachten en gaat natuurlijk ook op stage. Zo weet je aan het eind van het eerste jaar waar je interesse en je kracht liggen en kunnen we daar verder op focussen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. De keuzedelen zorgen ook voor een betere aansluiting op een mogelijke vervolgstudie.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is onze opleiding Financieel administratief medewerker (niveau 3/4) misschien wel wat voor jou. Je kunt gaan werken op een financiële administratie. Bijvoorbeeld van een verzekeringsmaatschappij, bank, commercieel bedrijf of ziekenhuis. Je werkt veel op de computer. Je schrijft en verstuurt brieven en mails..

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken