Vanwege een grote ICT operatie binnen VISTA college zijn we tijdens de zomervakantie van 19 juli t/m 9 augustus telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. Vanaf maandag 10 augustus zijn wij weer bereikbaar via info@vistacollege.nl of telefonisch via het centrale nummer 088-0015000.

Meer informatie

Mbo klinische zorg verpleegkundige (topopleiding)

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25480

Jij kunt relativeren

Je werkt in een ziekenhuis en als verpleegkundige klinische zorg heb je diverse en verantwoordelijke taken. Je stelt verpleegkundige diagnoses en verpleegplannen op. Daarnaast bied je persoonlijke verzorging, je observeert en monitort de gezondheid en het welbevinden van de patiënten. Je voert verpleegtechnische handelingen uit en geeft voorlichting, advies en instructie. Het is mogelijk dat je in een crisissituatie terecht komt maar die hanteer je doordacht en rustig. Het grote verschil tussen de opleidingen mbo verpleegkundige en mbo klinische zorg verpleegkundige (topopleiding) is de nauwe samenwerking met ziekenhuizen en de andere roc’s in Limburg.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De verpleegkundige top opleiding in Limburg is vrijwel volledig gericht op de klinische zorg in een ziekenhuis. De inhoud en inrichting van deze opleiding is ontwikkeld en samengesteld door de drie Limburgse roc’s en vijf Limburgse ziekenhuizen. Hierdoor sluit de opleiding naadloos aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt en de wensen van de ziekenhuizen.

Naast de beroepsgerichte vakken volg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en 21ste -eeuwse vaardigheden. Denk hierbij aan digitale vaardigheden, denkvaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden en intrapersoonlijke vaardigheden. Ook is er aandacht voor de doorstroommogelijkheden naar het hbo.

Het aantal stage/opleidingsplaatsen is beperkt, meld je daarom snel aan!

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Je loopt tijdens de opleiding dan ook stage in minimaal een van de vijf ziekenhuizen in Limburg: VieCuri Medisch Centrum in Venlo/Venray, Zuyderland Geleen/Heerlen, Laurentius Ziekenhuis Roermond, Maastricht UMC+ en St. Jans Gasthuis in Weert. Na de opleiding heb je een grote kans op een baan bij een van deze ziekenhuizen omdat je tijdens je stage al een goede band kunt opbouwen met je mogelijke werkgever.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken