Mbo klinische zorg verpleegkundige (topopleiding)

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Heerlen (ZAP), Henri Dunantstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
Crebo
25655

Jij kunt relativeren

Je werkt in een ziekenhuis en als verpleegkundige klinische zorg heb je diverse en verantwoordelijke taken. Je stelt verpleegkundige diagnoses en verpleegplannen op. Daarnaast bied je persoonlijke verzorging, je observeert en monitort de gezondheid en het welbevinden van de patiënten. Je voert verpleegtechnische handelingen uit en geeft voorlichting, advies en instructie. Het is mogelijk dat je in een crisissituatie terecht komt maar die hanteer je doordacht en rustig. Het grote verschil tussen de opleidingen mbo verpleegkundige en mbo klinische zorg verpleegkundige (topopleiding) is de nauwe samenwerking met ziekenhuizen en de andere roc’s in Limburg.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De verpleegkundige top opleiding in Limburg is vrijwel volledig gericht op de klinische zorg in een ziekenhuis. De inhoud en inrichting van deze opleiding is ontwikkeld en samengesteld door de drie Limburgse roc’s en vijf Limburgse ziekenhuizen. Hierdoor sluit de opleiding naadloos aan op de vraag vanuit de arbeidsmarkt en de wensen van de ziekenhuizen.

Naast de beroepsgerichte vakken volg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en 21ste -eeuwse vaardigheden. Denk hierbij aan digitale vaardigheden, denkvaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden en intrapersoonlijke vaardigheden. Ook is er aandacht voor de doorstroommogelijkheden naar het hbo.

Het aantal stage/opleidingsplaatsen is beperkt, meld je daarom snel aan!

Extra informatie over de aanmeld- en selectieprocedure
  • Je ontvangt een blanco portfolio op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Dit moet je digitaal invullen en terugsturen naar ’t aangegeven e-mailadres.
  • Een centrale commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de ROC’s en de ziekenhuizen, beoordeelt je portfolio.
  • Op basis van de bevindingen van de commissie word je al dan niet uitgenodigd voor een gesprek.
  • Als je niet wordt uitgenodigd krijg je bericht, maar ben je wel geplaatst in de reguliere opleiding (mits je aan alle eisen voldoet).
  • De gesprekken met de geselecteerde kandidaten vinden maandelijks plaats. Hiervoor ontvang je, als je bent geselecteerd, een uitnodiging.
  • Op basis van de beoordeling van het portfolio en het gesprek word je al dan niet toegelaten tot de Verpleegkundige Top-opleiding. Hierover ontvang je bericht per email. Ben je niet geselecteerd dan ben je wel geplaatst in de reguliere opleiding (mits je voldoet aan de toelatingseisen).
  • Ben je wel geselecteerd, dan mag je starten met de opleiding.
Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Je loopt tijdens de opleiding dan ook stage in minimaal een van de vijf ziekenhuizen in Limburg: VieCuri Medisch Centrum in Venlo/Venray, Zuyderland Geleen/Heerlen, Laurentius Ziekenhuis Roermond, Maastricht UMC+ en St. Jans Gasthuis in Weert. Na de opleiding heb je een grote kans op een baan bij een van deze ziekenhuizen omdat je tijdens je stage al een goede band kunt opbouwen met je mogelijke werkgever.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2022-2023
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken