Junior assistent accountant

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Maastricht, Sibemaweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25140

Jij klaart de klus

Jij bent goed met cijfers, werkt graag met computers en bent communicatief sterk. Precies en gestructureerd als jij bent, ben jij geschikt om in de financiële sector te werken. Jij wilt graag voor verschillende bedrijven financiële administraties en btw-aangiftes controleren, belastingaangiftes opstellen en ondersteunen bij het maken van jaarrekeningen. Je realiseert je dat jouw werk van invloed is op de keuzes die bedrijven maken. Zij baseren immers hun strategie op cijfers en resultaten. En daar ben jij mede verantwoordelijk voor. Fouten maken is dan ook niet aan de orde. Jij controleert, checkt en dubbelcheckt. Ben je in het bezit van een havo diploma? Dan kun je deze opleiding in Maastricht versneld volgen in 2 jaar.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Werken op een accountants- en administratiekantoor vraagt flink wat economische kennis, een klantgerichte houding en communicatieve vaardigheden. Je hebt regelmatig contact met je klanten en ondersteunt de accountant. Je maakt bovendien gebruik van verschillende soorten financiële programma's. Voor jou geen probleem, want je doorziet die systemen snel omdat je bij ons de fijne kneepjes van het vak hebt geleerd.

Tijdens je opleiding Junior assistent accountant (uitstroomrichting van de opleiding Financiële beroepen) leggen we een stevige basis voor jouw toekomst. Je krijgt vakken, zoals Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Fiscale kennis, Nederlands, Engels, Digitale vaardigheden, Loopbaan & burgerschap en Rekenen. Tijdens simulaties en projecten testen en vergroten we je vaardigheden. Dat gebeurt ook tijdens je stage. Praktijkervaring vormt dan ook een wezenlijk onderdeel van je opleiding!

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie, Fiscale economie en Accountancy. Als junior assistent-accountant werk je bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor. Je werkt vooral voor de kleinere bedrijven die klant zijn bij het kantoor.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken