Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Junior assistent-accountant (Business Administration & Control Specialist)

Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Maastricht, Sibemaweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25725

Jij bent tot op de komma nauwkeurig

Gewoon alles willen weten van hoe je financieel een bedrijf kunt helpen. Maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen maken. Debiteuren- en crediteurenadministratie bijhouden. Belastingvoordelen ontdekken. Daarvoor is meer nodig dan rekenen. Als Business Administration & Control Specialist. zorg jij ervoor dat het management van een bedrijf inzicht heeft in de financiële positie van de organisatie. Door onder andere jouw brede blik op het complete financiële werk kunnen ze sturen op resultaten. Dat kan binnen jouw eigen bedrijf, maar ook kun je voor verschillende bedrijven financiële administraties en btw-aangiftes controleren, belastingaangiftes opstellen en ondersteunen bij het maken van jaarrekeningen. Je realiseert je dat jouw werk van invloed is op de keuzes die bedrijven maken. Zij baseren immers hun strategie op cijfers en resultaten.

Jij bent nauwkeurig en integer. Je analyseert, controleert, interpreteert en geeft advies. Je bent goed met cijfers, weet deze te lezen en geeft niet op voordat je een oplossing kunt presenteren.

Ben je in het bezit van een havo diploma? Dan kun je deze opleiding versneld volgen.

Als Business Administration & Control Specialist kun je bijvoorbeeld aan de slag op de financiële afdeling van een bedrijf, administratiekantoor of overheidsinstelling. Je kunt ook aan de slag bij een accountantskantoor, administratiekantoor of assurantiekantoor. Verder studeren kan natuurlijk ook met een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Accountancy, Bedrijfseconomie of Fiscale economie.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Een Business Administration & Control Specialist moet van de hoed en rand weten als het aankomt op boekhouden en administreren. Dus doceren we tijdens

de opleiding alle ins-and-outs op gebied van bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, digitale vaardigheden en fiscale kennis. Je krijg daarnaast een aantal avo-vakken (algemeen vormend onderwijs), zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Je computervaardigheden moeten uitmuntend zijn en dus ga je praktisch aan de slag met een boekhoudpakket en verwerkt bijvoorbeeld inkoop- en verkoopfacturen, doet de btw-aangifte, houdt de debiteuren- en crediteurenadministraties en kas- en bankmutaties bij. Niets blijft onbesproken tijdens deze lessen. Daarnaast maken we gebruik van simulaties. Hierdoor krijg je een prima beeld, hoe jouw latere werkzaamheden er echt uitzien. Uiteraard loop je stage bij bedrijven waar je de technieken van het vak in de praktijk kunt oefenen en aanscherpen. De opleiding wordt op 3 locaties aangeboden. Om organisatorische redenen kan de locatie in leerjaar 2 en/of 3 gewijzigd worden.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Ze zorgen ook voor een betere aansluiting op een hbo-studie.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie, Fiscale economie en Accountancy.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken