Entree, profiel: assistent procestechniek

Locatie
Heerlen, Schandelermolenweg
Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
25256

Jij neemt je verantwoordelijkheid

Als jij langs grote industrieën als DSM en Sabic rijdt, dan zou jij graag eens een kijkje binnen willen nemen. De grootte van de bedrijven en het industriële karakter spreken jou aan. Net zoals dat jij een voorkeur hebt voor techniek en handig bent. Je hebt alleen nog geen diploma en realiseert je dat je wel je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Onze éénjarige Entreeopleiding is voor jou dan ook dé oplossing. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen en vervolgens als assistent operator (procestechniek) kunt werken in zeer uiteenlopende sectoren binnen de proces- en maakindustrie.

Jij kunt straks met dit diploma werken met uiteenlopende eenvoudig te bedienen controle- en bedieningsapparatuur en zult aan de slag gaan in zowel (petro)chemische als mechanische omgevingen. Plekken waar milieu- en veiligheid van wezenlijk belang zijn en het risico voor jezelf, je collega's en voor de omgeving bijzonder groot kunnen zijn. Jij neemt wat je doet dan ook serieus. Je bent je bewust van de mogelijke gevolgen van je handelen en werkt uitermate nauwkeurig. Je bent flexibel inzetbaar, overlegt goed met collega operators, procestechnici en je leidinggevende. Jij biedt kortom meerwaarde aan je team.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

De assistent operator werkt in zeer uiteenlopende sectoren binnen de procesindustrie. Hij kan werken in zowel (petro)chemische als mechanische omgevingen. Hij werkt in een omgeving waar milieu- en veiligheid van wezenlijk belang zijn en het risico voor zichzelf, zijn collega's en voor de omgeving bijzonder groot kan zijn.

De assistent procestechniek is zich bewust van de mogelijke gevolgen van zijn procesmatig handelen en werkt nauwkeurig. Afhankelijk van zijn persoonlijke belangstelling, vermogens en ervaring is hij op gelijksoortige werkplekken binnen het eigen bedrijf flexibel inzetbaar, hierbij beschikt hij over aanpassingsvermogen om met kleine veranderingen in het proces om te kunnen gaan. Hij maakt gebruik van uiteenlopende eenvoudig te bedienen controle- en bedieningsapparatuur. Indien nodig overlegt hij met collega's en of leidinggevenden. De assistent procestechniek werkt doorgaans onder toezicht van een team- of ploegleider. Hij kan in een team of ploeg werken met collega-operators, assistent procestechnici en een meewerkend teamleider.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan is de opleiding Mechanisch Operator A misschien wel wat voor jou. Je kunt ook gaan werken als assistent procestechniek bij procestechnische bedrijven in chemie, voeding, textiel, papier, rubber en kunststoffen of metaalproductie.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken