Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Entree, profiel: assistent logistiek

Sittard, Arendstraat
BOL & BBL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Maastricht, Sibemaweg
BOL & BBL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
25243

Zonder jou loopt alles in de soep

Jij werkt graag op de achtergrond en houdt van bedrijvigheid. Het liefst zou jij werken bij een magazijn van een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributiecentrum, warehouse of productiebedrijf. Zo’n plek waar goederen binnenkomen, gestructureerd worden geplaatst, voorraden worden bijgehouden en uiteindelijk ook weer worden uitgegeven. Afhankelijk van de wensen van (interne) klanten zorg jij dat goederen op de juiste plek van bestemming komen. Dat doe je met veel enthousiasme, maar vooral ook nauwkeurig.

Snel en zorgvuldig ga jij te werk, rekening houdend met de dienstverlenende normen en waarden van de organisatie waar jij werkt. Alleen... je hebt nog geen diploma. Geen nood. Voor jou hebben we de éénjarige entree- opleiding. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en kun je direct aan de slag in een bedrijf dat jou het meest aanspreekt.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

Als assistent logistiek medewerker kun je aan de slag binnen de sectoren Detail- en Groothandel en Transport en Logistiek. Zo kun je werk vinden bij een groothandel, een distributiecentrum, productiebedrijf of bij logistieke bedrijven. Laden, lossen, zorgen voor de opslag van goederen: dit zijn slechts enkele van jouw werkzaamheden. Als assistent logistiek medewerker werk je meestal in teamverband en altijd onder begeleiding van een verantwoordelijke of leidinggevende. Jij probeert de goederenstroom goed te laten verlopen. Hier komt veel bij kijken. Denk aan het klaar maken van producten voor verzending en opslag, het controleren van leveringen en het laden en lossen. Meestal steek je de handen uit de mouwen! Je werkt in de meeste gevallen met geautomatiseerde systemen. Ook kom je op de werkvloer in aanraking met bijvoorbeeld klanten en leveranciers.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen Logistiek medewerker of Chauffeur goederenvervoer misschien wel wat voor jou. Je kunt ook gaan werken in de handel- en transportsector.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken