Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Entree, profiel: assistent bouwen, wonen en onderhoud

Heerlen, Schandelermolenweg
BOL
Niveau
Niveau 1 (Entree)
Duur
1 jaar
Crebo
23301/25740

Jij slaat spijkers
met koppen

Werken in de bouw lijkt jou wel aantrekkelijk. Lekker recht toe recht aan iets van de grond af aan opbouwen of oude panden onderhouden. Praktisch met je handen bezig zijn. Je hebt alleen geen diploma. Geen nood. De éénjarige Entreeopleiding is voor jou dé oplossing. Het is een korte opleiding, waarin je je diploma op mbo-niveau 1 kunt halen en zo je kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. Met dit diploma op zak kun jij aan de slag op een bouwplaats. Locaties die keer op keer zullen verschillen. Nu werk je eens mee aan nieuwbouw, dan sta je weer op de steigers om te onderhouden of renoveren.

Jij ondersteunt met name je collega’s en leidinggevende. Je helpt bijvoorbeeld mee met het inrichten en onderhouden van de werkplek, het (de)monteren en aanbrengen van constructies en het transporteren en opslaan van materialen en gereedschap. Van jou mag verwacht worden dat je niet snel piept. Jij pakt aan en werkt door. No sweat.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Jij staat centraal in de entreeopleiding. Wij passen het onderwijsprogramma, samen met jou, zo veel mogelijk aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Omdat de Entreeopleiding gaat over het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden in een arbeidsorganisatie, bieden we je maatwerk onderwijs aan. Lessen die aantrekkelijk, activerend en uitdagend zijn. In de Entreeopleiding leer je én zelfstandig werken én samenwerken én (vooral) om verantwoordelijkheid nemen. Je werkt aan je eigen ontwikkeling, vaardigheden en zelfvertrouwen en krijgt allerlei praktijkgerichte opdrachten. De groepen zijn klein, de opleiding geeft veel structuur en je krijgt veel persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen.

De werkomgeving van de assistent bouw kan vaak verschillen, dit hangt af van je werkgever. Je kunt namelijk werkzaam zijn op de bouwplaats in een bebouwde omgeving maar ook in nieuwbouw en renovatie. Als assistent bouw ben je continu op verschillende plaatsen werkzaam. Je werkt steeds met verschillende mensen en je voert onder begeleiding zelfstandig werkzaamheden uit. Soms werk je samen met je leidinggevende. Je assisteert je leidinggevende bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunnen bestaan uit het inrichten en onderhouden van de werkplek, (de)monteren en aanbrengen van constructies, transporteren en opslaan van materialen en gereedschap etc. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf en of deze gespecialiseerd is krijg je te maken met externe opdrachtgevers.

Stage(s)

Tijdens de Entreeopleiding staat het opdoen van ervaring in de praktijk centraal. Zo ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen en krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Als je wilt doorleren na deze opleiding, dan zijn de opleidingen Timmerman of Metselaar misschien wel wat voor jou. Je kunt ook gaan werken in de sector bouw, wonen of onderhoud.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken