Commercieel medewerker financiële dienstverlening

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
23216

Jij denkt in oplossingen

Je hebt je eigen bankzaken goed in orde en bent verzekerd als je op reis gaat. Als het even moet, adviseer je je vrienden en geeft hen handige financiële tips. Als commercieel medewerker financiële dienstverlening doe je dat ook, maar dan in het groot. Jij adviseert straks klanten die geld willen lenen, een verzekering nodig hebben, die iets moeten betalen of juist niet weten wat ze met hun (spaar) geld moeten doen.

Je stelt hen uitgebreid vragen, luistert en geeft pas advies als je hun situatie goed in kaart hebt gebracht en hebt geanalyseerd. Zeer accuraat verwerk je gegevens, maak je polissen op en beoordeel je offerteaanvragen en mutaties. Zijn er schademeldingen of claims dan handel je deze integer en gestructureerd af. In dit beroep heb je veel contact met klanten. Het vergt van jou communicatieve en sociale vaardigheden en zeker ook een commerciële instelling. Jij ziet dan kansen liggen en benut ze.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Als commercieel medewerker financiële dienstverlening speel je in op de behoefte van klanten en verwerk je gegevens administratief en volgens de wet. Je bent handig met ICT-hulpmiddelen en op de hoogte van een breed scala aan financiële producten. Omdat daar nogal eens veranderingen in optreden, ben je ook bereid om voortdurend jezelf bij te scholen om zo de meeste actuele adviezen te kunnen geven.

Tijdens deze opleiding leren we je in ieder geval alles wat je moet weten en kunnen voor een functie bij een verzekeringsmaatschappij, bank of assurantiekantoor. Zo leer je onder meer hoe je op een commerciële en klantvriendelijke manier met klanten omgaat, geven je we les in bedrijfseconomie, verzekeringen en bancaire diensten en bieden we inzicht in de Wet Financieel Toezicht (WFT). Op school leer je kortom je theoretische basis en in de praktijk leer je tijdens je stage het vak en ontwikkel je je vaardigheden.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel - verbredend of verdiepend - maakt je studie interessanter. Zo zorgen de keuzedelen voor een betere aansluiting op een eventuele vervolgstudie en bieden ze meerwaarde als je gaat solliciteren op de arbeidsmarkt.

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Praktijkervaring doe je op bij verzekeringsmaatschappijen, banken, assurantiekantoren of financiële adviesbureaus op het gebied van hypotheken, sparen, beleggen en pensioenen. Je loopt al vanaf het eerste leerjaar stage.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken