CIOS Sport- en bewegingsleider dans

Locatie
Sittard (Sportzone), Milaanstraat
Leerweg
BOL
Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Crebo
25415

Jij zit nooit stil

Als jij muziek hoort begin je te bewegen. Expressief, ritmisch en met flair. Soms bijna hypnotiserend. Altijd spannend. Dansen is geen hobby voor jou. Het is je leven. Het is jouw lifestyle. En je wilt jouw enthousiasme, jouw passie hiervoor graag delen met anderen door ze dansles te geven. Of het nu kinderen, tieners en/of volwassenen zijn. Dansen kan iedereen. Dansen is voor iedereen. Van klassiek ballet, jazz en moderne dans tot urban.

Jij beheerst al die stijlen, kunt danslessen voorbereiden, oefeningen bedenken en deelnemers begeleiden en motiveren in uitvoering en/of choreografie. Nadat je natuurlijk de opleiding tot Sport- en bewegingsleider dans bij VISTA hebt gevolgd. Waar wacht je nog op?

Meer informatie

Opleidingsinformatie

De basisopleiding voor Sport- en bewegingsleider dans is breed en vooral heel sportief. Uithoudingsvermogen is noodzakelijk, want we laten je flink trainen tijdens praktijkvakken als klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en urban. De theorievakken die we je geven richten zich onder andere op trainingskunde, omgangskunde, didactiek, methodiek en EHBO. Alle vakken staan uiteraard in het teken van les- en leidinggeven.

Naast deze specifieke vakken krijg je ook vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. Je gaat bovendien leren dansdagen op te zetten en dansprojecten voor verschillende doelgroepen te organiseren. In je examenjaar organiseer je zelfs een dansvoorstelling, die wordt uitgevoerd in het theater. Je organiseert dat niet alleen, je treedt er ook zelf op met je mede-studenten van de dansopleidingen.

Keuzedelen

Tijdens de opleiding kies jij meerdere keuzedelen. Deze vergroten je kansen op de arbeidsmarkt en bevorderen een doorstroom naar een hoger opleidingsniveau.

De keuzedelen zijn onder andere:

  • Engels
  • Gezonde leefstijl
  • Lifestylecoach
  • Oriëntatie op ondernemerschap
  • Sportmassage
Stage(s)

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is je stage: de beroepspraktijkvorming. De praktijkbegeleider en je mentor beoordelen daarin je beroepshouding, resultaten en inzet. Een positieve beoordeling van je stage is natuurlijk een voorwaarde om je diploma te halen.

Praktijkervaring doe je op bij dansscholen, fitnesscentra of dansstudio’s. Je kunt ook meewerken aan educatieve projecten op het gebied van dans binnen het basisonderwijs. Hoe dan ook zullen je (werk)tijden behoorlijk kunnen variëren. Soms loop je overdag stage, soms ’s avonds en soms moet je in het weekend of tijdens de vakantie aan de bak.

Verder leren/werken

Na afronding ontvang je een mbo-diploma Sport- en bewegingsleider dans niveau 3. Je kunt vervolgens direct doorstromen naar onze opleiding Sport en bewegingscoördinator Dans (niveau 4).

Na het behalen van je diploma kun je natuurlijk ook op zoek gaan naar een geschikte baan. Je mogelijkheden zijn divers. Net als tijdens je stage kun je terecht bij dansverenigingen, -scholen, -studio’s en fitnesscentra. Ook kun je ervoor kiezen om mee te werken aan educatieve dansprojecten voor bijvoorbeeld onderwijs, kunstencentra of gemeenten. Orienteer je goed!

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken