Studiekeuze nog maken? Loop een dagje mee!

Registreer je hier

Chemie, proces en onderhoud (Mechanisch operator A)

Sittard, Arendstraat
BOL
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25759

Jij wil de techniek in

Je bent een doener. Nieuwsgierig en vindingrijk. Geïnteresseerd in techniek, processen en onderzoek. Jij probeert graag iets uit. Zoekt altijd een oplossing. Maar doet nooit zomaar wat. Want in jouw vakgebied is netjes en veilig werken heel belangrijk. Weet je nog niet welke richting binnen techniek bij jou past? Wij bieden je een brede basis in de laboratoriumtechniek, procestechniek én onderhoudstechniek. Daarmee kun je alle kanten op.

Doorleren in de richting van je stage. Of direct aan de slag. Dat betekent werken met moderne technieken en apparatuur. Je ondersteunt bij het regelen, bedienen, bewaken en onderhouden van procesinstallaties en het aansluiten van onderdelen. Je neemt monsters van producten en helpt die in het laboratorium testen en onderzoeken. Zo werk jij mee aan een beter proces en betere producten. Dat geeft een goed gevoel.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Stroop je mouwen maar alvast op. Want deze nieuwe opleiding is breed en praktisch. Je gaat veel met je handen werken. Stap voor stap maak je kennis met de drie werkvelden waarin jij terecht kunt komen: laboratoriumtechniek, procestechniek en onderhoudstechniek. Je ontwikkelt de skills die je nodig hebt. Vooral door te dóen. Wij bieden je veel structuur en goede begeleiding. Terwijl je bezig bent in de praktijk, leer je de theorie die daarbij hoort. Je ervaart wat het betekent om een proces bij te sturen, door zelf aan de knoppen te ‘draaien’ van een gesimuleerd productieproces.

Je werkt vaak in groepjes, aan veel verschillende praktijkopdrachten. Zo leer je ook goed samen te werken en communiceren. Hierin begeleiden we. Net zoals in het gestructureerd plannen en leren leren. Denk je nu: “gaaf, maar ik heb weinig kennis van technische onderdelen”? Geen zorgen, je hoeft nu nog niets van chemie, processen of onderhoud te weten. We beginnen bij de basis. Je krijgt de mogelijkheid je kennis en vaardigheden uit te breiden. Je gaat je breed oriënteren, in alle drie de richtingen. Je leert over kwaliteit en veiligheid. Je ontdekt welk werkveld jij het leukst vindt. In die richting ga je een half jaar stage lopen. Echt kiezen hoeft nog niet. De opleiding blijft breed. Want het bedrijfsleven vraagt om mensen die breed zijn opgeleid.

De kans dat je snel aan de slag kunt, is groot. Maar doorleren is ook aantrekkelijk. Je hebt de perfecte basis voor een niveau 3 opleiding binnen de richtingen laboratoriumtechniek, procestechniek of Industrial Engineering (onderhoud)

Stage(s)

Tijdens je stage, je beroepspraktijkvorming, sta je met beide benen in de praktijk. Je past al het geleerde toe en leert nog veel meer vaardigheden van je praktijkopleider. De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma voor Chemie, Proces en Onderhoud te halen. Je kunt zelf een voorkeur opgeven in welke richting (Laboratoriumtechniek, Procestechniek, Onderhoudstechniek) je stage wilt gaan lopen.

Verder leren/werken

De opleiding Chemie, Proces en Onderhoud duurt 2 jaar. Indien je het diploma hebt behaald dan is een zeer goede aansluiting de opleiding Laboratoriumtechniek (niveau 3-4), Procestechniek (niveau 3-4), of Service en Onderhoud (niveau 3-4). Met het diploma niveau 2 heb je toegang tot iedere niveau 3 opleiding of je kunt gaan werken in het werkveld van je keuze.

DIRECT AANMELDEN SCHOOLJAAR
2023-2024
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken