Bedrijfsadministrateur

Maastricht, Sibemaweg
BOL
Sittard, Arendstraat
BOL
Heerlen (Campus), Valkenburgerweg
BOL
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Crebo
25138

Jij bent tot op de komma nauwkeurig

Maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen maken. Debiteuren- en crediteurenadministratie bijhouden. Belastingvoordelen ontdekken. Gewoon alles willen weten van hoe je financieel een bedrijf kunt helpen. Daarvoor is meer nodig dan rekenen. Daarvoor moet je bedrijfsadministrateur zijn. Als bedrijfsadministrateur zorg jij ervoor dat het management van een bedrijf inzicht heeft in de financiële positie van de organisatie. Door onder andere jouw brede blik op het complete financiële werk kunnen ze sturen op resultaten.

Jij bent nauwkeurig en integer. Je analyseert, controleert, interpreteert en geeft advies. Je bent goed met cijfers, weet deze te lezen en geeft niet op voordat je een oplossing kunt presenteren.

Ben je in het bezit van een havo diploma? Dan kun je deze opleiding in Maastricht versneld volgen in 2 jaar.

Meer informatie

Opleidingsinformatie

Een bedrijfsadministrateur moet van de hoed en rand weten als het aankomt op boekhouden en administreren. Dus doceren we tijdens de opleiding Bedrijfsadministrateur alle ins-and-outs op gebied van bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, digitale vaardigheden en fiscale kennis. Je krijg daarnaast een aantal avo-vakken (algemeen vormend onderwijs), zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Je computervaardigheden moeten uitmuntend zijn en dus ga je praktisch aan de slag met een boekhoudpakket en verwerkt bijvoorbeeld inkoop- en verkoopfacturen, doet de btw-aangifte, houdt de debiteuren- en crediteurenadministraties en kas- en bankmutaties bij. Niets blijft onbesproken tijdens deze lessen en uiteraard loop je stage bij bedrijven waar je de technieken van het vak in de praktijk kunt oefenen en aanscherpen.

Keuzedelen

Jouw opleiding bestaat straks uit een basis-, profiel- en keuzedeel (of -delen). Het keuzedeel maakt je studie interessanter. Hiermee kunnen opleidingen namelijk inspelen op ontwikkelingen in onze regio of binnen het bedrijfsleven. Ze zorgen ook voor een betere aansluiting op een hbo-studie.

Stage(s)

Naast de theoretische en praktische lessen op school loop je stage, ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. Uiteraard betreft dit een erkend leerbedrijf (SBB). De praktijkbegeleider van school en je praktijkopleiders van het leerbedrijf beoordelen je beroepshouding, resultaten en je inzet. Een positieve beoordeling van je stage is een voorwaarde om je diploma te halen.

Verder leren/werken

Jij kunt na deze opleiding verder studeren en een hbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie, Fiscale economie en Accountancy.

Direct Aanmelden
Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken