Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Uitleg formulieren Erasmus+

Om jouw buitenlandse stage zo goed mogelijk te kunnen organiseren, heeft Bureau Internationalisering bepaalde documenten nodig. Hieronder vind je een overzicht van wat wij van jou vragen met voorbeelden van de verplichte documenten.

Documenten
 • Kopie ID-KAART of PASPOORT kopie voor en achterkant
 • I-BPV CONTRACT
 • Europass
 • POK in DRIEVOUD

Extra formulieren bij vergoeding van ERASMUS+

 • ERASMUS+ LEARNING AGREEMENT
 • ERASMUS+ QUALITY COMMITMENT
 • ERASMUS+ grant agreement traineeships
 • ERASMUS+ printscreen TAALTESTEN OLS
I-BPV Contract

Het I-BPV contract is een document van Bureau Internationalisering waar jouw basisgegevens weergegeven staan. Deze gegevens hebben wij nodig om jou als stagiaire aan te melden in diverse systemen. Denk hierbij aan Erasmus+, verzekering, aanmaken van de POK.

Download

ERASMUS+ Europass CV

Bureau Internationalisering maakt gebruik van Europass.

Op de website van Europass maak je een internationaal CV en taalpaspoort aan met behulp van een sjabloon. Beide internationaal erkende documenten gebruik je voor de sollicitatie bij internationale bedrijven.

Download

Accreditatie en POK

ACCREDITATIE stagebedrijf
Net als bij een stage in Nederland, vraagt VISTA ook een POK (PraktijkOvereenKomst) bij buitenlandse stages. Dit kan alleen wanneer een bedrijf geaccrediteerd (goedgekeurd) is door kenniscentrum SBB. Een accreditatie wordt door mentor, BPV begeleider school of Bureau Internationalisering i.s.m. STIP geregeld. Bedrijven op stagemarkt.nl zijn al geaccrediteerd. Check wel of deze goedkeuring geldig is voor jouw opleiding via de crebocode van je opleiding.

POK
De POK wordt aangevraagd door de mentor of stagebegeleider bij STIP en krijg je in drievoud thuis gestuurd. De POK dient in DRIEVOUD door je stagebedrijf, jezelf en VISTA ondertekend te worden.

De POK scan je in en mail je naar Bureau Internationalisering: international@arcuscollege.nl en stuur je in drievoud per post naar:

VISTA College t.a.v. Onderwijsadministratie, Postbus 207, 6400 AE Heerlen

Download

(ERASMUS+) Documenten
 • ERASMUS+ LEARNING AGREEMENT
 • ERASMUS+ QUALITY COMMITMENT
 • ERASMUS+ grant agreement traineeships

​Bovenstaande documenten zijn documenten om de kwaliteit van jouw leerproces zo goed mogelijk te waarborgen. Deze documenten dienen door jou, het internationale stagebedrijf en jouw mentor of stagebegeleider school ondertekend te worden. Deze documenten zijn verplicht om aanspraak te maken op de Erasmus+ vergoeding.

Via Bureau Internationalisering kun je bovenstaande documenten aanvragen. Deze formulieren zullen binnenkort via de website downloadbaar zijn.

ERASMUS+ OLS Taaltest

Je ontvangt per mail 2x een uitnodiging van Erasmus+ OLS om een taaltest te doen, voor en na je stageperiode*.

Deze 2 testen zijn verplicht voor het ontvangen van de Erasmus+ vergoeding. De taaltesten hebben als doel om te meten of je taalvaardigheid verbeterd is. Geen mail ontvangen? Check je mailbox ongewenste mail / reclame.

Sla je behaalde resultaat op of maak een printscreen en voeg toe aan de in te leveren documenten.

*(Wanneer een resultaat van C2 bij de eerste test behaald is, ontvang je geen tweede taaltest bij terugkomst stageperiode omdat het niveau voldoet)

Download

ERASMUS+ Europass Mobiliteit

De Europass Mobiliteit is een document waarin de kennis en vaardigheden die in een ander Europees land verworven werden, vastgelegd worden.​

Twee partnerorganisaties die bij het mobiliteitsproject zijn betrokken, in dit geval de school en het internationale stagebedrijf, zijn verantwoordelijk voor dit document. Bureau Internationalisering verzorgt dit document voor jou.

Download

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken