Je bent nu op de site van Bedrijfsopleidingen, onderdeel van VISTA college
Printen
Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voordat je bij ons komt studeren. Kun je iets niet vinden of wil je liever iemand persoonlijk aan de lijn? Neem dan contact op met ons informatienummer: 088 - 001 50 00. Onze collega's helpen je graag verder.

Wat is een BBL-opleiding?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je een groot deel van de week aan het werk bent bij een erkend leerbedrijf en ongeveer 1 á 2 dagen per week naar school gaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat jij geld kunt verdienen en een beroepsopleiding kunt volgen.

Hoe lang duurt een opleiding?
  • Mbo-opleiding op niveau 2 is één jaar
  • Mbo-opleiding op niveau 3 is twee jaar
  • Mbo-opleiding op niveau 4 is drie jaar
  • Op individuele basis is versnellen op basis van vooropleiding en/of werkervaring mogelijk. Dit komt aan de orde tijdens het vrijblijvende intakegesprek
Heb ik een werkplek nodig voor een BBL-opleiding?

Om te starten met een mbo-opleiding is het noodzakelijk om zelf een werk- of stageplek voor de beroepspraktijkvorming (BPV) te hebben voor minimaal 20 uur per week. Indien je geen werk- of stageplek hebt, kun je niet beginnen met de opleiding. Ga naar stagemarkt.nl, s-bb.nl en zorgnetlimburg.nl om een stageplek te vinden.

Kan ik een avondopleiding volgen

Over het algemeen worden alle BBL-opleidingen overdag gegeven. Wel hebben we een groot aanbod aan cursussen om bij te scholen of op te frissen, die ook in de avonduren verzorgd kunnen worden.

Kan ik mijn opleiding combineren met werk en gezin

Goede afspraken maken met je partner, kinderen en/of werkgever zijn van groot belang.

Start een cursus of opleiding altijd?

Het is geen vanzelfsprekendheid dat een opleiding of cursus altijd start op de genoemde startdatum. Voor sommige opleidingen of cursussen is een minimum aantal deelnemers vereist voordat gestart kan worden. Dit is afhankelijk per opleiding en wordt bij de toelating aangegeven met 'start bij voldoende deelname'.

Wanneer ontvang ik de gegevens van start opleiding

Zodra je ingeschreven staat, krijg je hiervan van ons bericht. Je ontvangt uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding een uitnodiging met de benodigde gegevens over locatie, tijd en eventueel te bestellen boeken. Wanneer je deze niet hebt ontvangen, neem dan telefonisch contact op.

Mijn werkgever betaalt de opleiding, wat moet ik hiervoor regelen?

Bij je aanmelding of op je offerte kun je bij betalingswijze aangeven dat de factuur naar de werkgever of re-integratiebedrijf gestuurd moet worden. Je werkgever, re-integratiebedrijf of UWV WERKbedrijf dient de aanmelding te ondertekenen. Bij je digitale aanmelding kun je bij 'Bedrijfsgegevens' de contactpersoon van het bedrijf noteren. Deze contactpersoon ontvangt op het opgegeven e-mailadres een ontvangstbevestiging met het aanmeldformulier en onze voorwaarden.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken