Printen
Q en A

Fusie Q en A voor studenten


In deze Q en A vind je veel voorkomende vragen en antwoorden van studenten rondom de fusie van Arcus College, Techniek College en ROC Leeuwenborgh tot VISTA college. De vragen zijn ingedeeld in onderwerpen, dat maakt het zoeken wat makkelijker. Vind je jouw vraag niet in deze lijst, neem dan contact op met VISTA college.

T: 088-0272870 of 088-0015000.

Mail naar VISTA college

Inschrijven, opleiding en diploma

Moet ik mijn opleiding op een andere locatie gaan volgen?

In principe niet. Op basis van de aanmeldingen kan een onderwijsmanager altijd bepalen dat een locatie wijzigt. Dat gebeurde ook al voor de fusie.

Bestaat mijn opleiding in het schooljaar 2019-2020 nog?

Jouw opleiding bestaat nog. Je kunt de opleiding die je gestart bent altijd afmaken.

Krijg ik nu andere docenten of lessen?

De lessen blijven inhoudelijk hetzelfde. Het kan wel zo zijn dat je een andere docent krijgt. Dit hoeft niet altijd een gevolg van de fusie te zijn. Je docent kan bijvoorbeeld ziek worden of een carrière-switch maken.

Blijven de huidige lesprogramma’s en lesmaterialen van toepassing?

Door de fusie verandert er niets in je lesprogramma. Je blijft ook met dezelfde materialen werken.

Wordt mijn opleiding duurder door de fusie?

Nee. Het lesgeld dat je moet betalen, word elk jaar vastgesteld door de overheid. Daar heeft de fusie dus geen invloed op. De fusie heeft ook geen invloed op de prijs van je lesmaterialen.

Welke school staat er op mijn diploma vermeld?

Als je het diploma vóór 01-08-2019 behaalt, dan staat daarop nog de naam van het Arcus College of ROC Leeuwenborgh. Haal je een diploma na 01-08-2019 dan staat er VISTA college op.

Eduarte van 8 juli tot 8 augustus niet bereikbaar

In verband met het samenvoegen van twee systemen is Eduarte tot 8 augustus niet bereikbaar.

Waar vind ik mijn lesrooster?

Je vindt je lesrooster in Eduarte. Kies de optie Agenda en raadpleeg je rooster.

Krijg ik nu ook een VISTA studentenpas?

Nee. Bij de start van het nieuwe schooljaar krijgen nieuwe studenten een Arcus-, Techniekcollege- of Leeuwenborgh-pas. Was je vorig schooljaar al ingeschreven, dan blijf je je huidige pasje gebruiken.

Studenten Leeuwenborgh: Goodbye Fronter à Welcome CumLaude

Was je student bij Leeuwenborgh, dan was je gewend met Fronter te werken. Fronter was een combinatie van elektronische leeromgeving (lesmaterialen, etc.) en intranet (nieuwsberichten etc.). Met ingang van het nieuwe schooljaar is Fronter niet meer beschikbaar. In plaats hiervan wordt CumLaude je nieuwe elektronische leeromgeving. Er is vanaf dat moment ook een apart intranet beschikbaar. Voor de start van het schooljaar ontvang je hierover informatie en instructie.

Duo

Moet ik iets doorgeven aan Duo?

De fusie heeft voor de zittende student (opleiding gestart voor schooljaar 2019-2020) geen consequenties voor de studiefinanciering. DUO is op de hoogte van de fusie. Op 01-08-2019 koppelt DUO de zittende studenten aan VISTA college.

Hoe zit het met mijn studiefinanciering?

Heb je vóór 01-08-2019 studiefinanciering aangevraagd, dan heb je als school Arcus College of ROC Leeuwenborgh moeten aangeven. In dat geval wordt dit door DUO (na 01-08-2019) automatisch omgezet naar het VISTA college. Je hoeft dus niets te doen.

Vraag je ná 1-08-2019 studiefinanciering aan, dan kun je bij je aanvraag gewoon VISTA college vermelden.

VISTA college

Wanneer mogen we over het VISTA college spreken?

De officiële fusiedatum is 1 augustus 2019. Je mag de naam VISTA college gebruiken. Het kan wel nog zo zijn dat je op sommige middelen de namen ROC Leeuwenborgh, Arcus college of Techniekcollege ziet. Dit komt omdat we niet alles gelijktijdig kunnen vernieuwen in de nieuwe VISTA college huisstijl.

Waar staat VISTA college voor?

VISTA college ontwikkelt Limburgse krachten voor morgen!

De arbeidsmarkt schreeuwt om gekwalificeerde vakmensen. Medewerkers die weten waar ze het over hebben en die van aanpakken weten. Werknemers die toekomstgericht zijn en die verandering zien als onderdeel van ontwikkeling en innovatie. Met dat beeld voor ogen leiden wij gemotiveerde mensen op. Ons gevarieerde opleidingsaanbod stemmen we af op de vraag in de markt en de ontwikkelingen en mogelijkheden in de Limburgse regio. We onderhouden dan ook intensief contact met het bedrijfsleven. Zijn alert op trends en kansen. En staan open voor sterke netwerken en inspirerende samenwerkingen. Wij geloven in die wisselwerking. Niet alleen met bedrijven, maar ook met lokale overheden, andere onderwijsinstellingen en uiteraard onze studenten. Ons eigentijdse en flexibele onderwijs leidt dan ook tot unieke en trotse vakmensen met een duidelijke visie. Daar staan we voor. Daar mag iedereen ons op aanspreken.

Waar kan ik terecht met (andere) vragen?

Binnenlopen

Je kunt op de volgende opleidingslocaties bij de Servicedesk (bij de receptie) terecht met vragen:

  1. Maastricht > Sibemaweg
  2. Heerlen > Valkenburgerweg, Schandelermolenweg en bij ZAP (Henri Dunantstraat)
  3. Sittard > Arendstraat en Sportzone (Milaanstraat)

De informatiecentra van voormalig Leeuwenborgh van de Sibemaweg en de Arendstraat worden met ingang van 1 september opgeheven. De werkzaamheden worden overgenomen door de Servicedesk en het Loopbaanportaal.

Telefonisch:

Wil je telefonisch contact met het Servicedesk of een van onze opleidingslocaties dan zie hier de contactgegevens.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken